Dit zijn de specs van Huawei’s Nexus-telefoon

Dit zijn de specs van Huawei's Nexus-telefoon
Als deze specs kloppen hebben Huawei en Google de absolute smartphonetopper van 2016 in handen. Dit is wat er allemaal in, op en aan het toestel zit.

Dat Huawei de volgende Nexus-telefoon voor Google mag maken is een publiek geheim. Specs hadden we echter nog niet, tot nu, want notoir telecominsider @evleaks strooit weer eens met cijfers.

De telefoon krijgt een 5,7-inch scherm met een quad HD-resolutie (2560 bij 1440 pixels), omgeven door een behuizing van metaal. Een opmerkelijke switch, de vorige Nexus-toestellen hadden een kunststof behuizing. Eerdere geruchten over een Snapdragon 810-processor worden tegengesproken door @evleaks, volgens hem wordt er een Qualcomm Snapdragon 820-processor in de telefoon gebruikt. Een processor waarbij Qualcomm voor het eerst gebruik maakt van de eigen Kryo-microarchitectuur, in plaats van die van ARM, wat in de 810 voor hitteproblemen zorgde.

In de nieuwe versie van Android M zit ondersteuning voor vingerafdrukscanners, en niet geheel toevallig schijnt dat ook in het nieuwe Nexus-toestel te zitten. Het toestel wordt in het vierde kwartaal verscheept, iets later dan de uitrol van Android M, dat in het derde kwartaal verschijnt.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *