DJI Phantom 4-drone kan automatisch mensen volgen

DJI Phantom 4-drone kan automatisch mensen volgenDJI heeft vandaag de opvolger van de Phantom 3 aangekondigd: de Phantom 4. De drone beschikt over een hoop nieuwe technologie, waardoor ‘ie ook meteen een stuk duurder is dan zijn voorganger.

De drone kan bijvoorbeeld zelf een bewegend object volgen en filmen. De gebruiker hoeft dankzij deze technologie geen gebruik te maken van een gps-apparaat, terwijl dat bij andere drones wel het geval is. Het enige wat je moet doen is het object aantikken in de bijbehorende app, vervolgens doet de drone de rest.

Ook hoef je niet bang te zijn om tegen objecten aan te vliegen met de drone. Hij kan namelijk zelf bomen of andere objecten ontwijken. Omdat de drone is uitgerust met twee camera’s aan de voorkant, kan hij alles waarnemen en waar nodig is ook ontwijken. De applicatie laat daarnaast ook live zien welke beelden de drone opneemt. Wil je de drone naar een bepaald punt laten vliegen? Ook dat is geen probleem. Je tikt het aan in de app en hij vliegt naar de beoogde locatie.

De Phantom 4 zal als eerst te koop zijn in de Verenigde Staten voor 1399 dollar dollar. In Nederland zal ‘ie wat duurder zijn, namelijk 1599 euro. De levering van de DJI Phantom 4 start voor ons op 15 maart.

[gv data=”JJPSSqMQajA”][/gv]

2 reacties

  1. Leuk ding als het ook allemaal zo werkt als men doet voorkomen.
    Duur ? Ach, we geven lachend ruim de helft uit aan een smartphone en daar hoor je niemand over.
    Voor wat het kan/bied is de prijs nog niet zo gek.

  2. Interessante features, en wat @turbobrick zegt; niet duur in verhouding.
    Goed om trouwens te melden dat de DJI phantom 4 pas vanaf 6 april geleverd gaat worden.

    Ik ben benieuwd, heb al eentje gepre-ordered bij drone-expert.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *