Doro PhoneEasy: de eerste NL Smartphone voor senioren

Rolf en zijn Doro
Gat in de markt?

Smartphones worden steeds makkelijker voor de mensen die er ervaring mee hebben. Voor de ouderen lijkt het echter steeds ingewikkelder te worden om nog aan te haken. Het Zweedse Doro heeft nu een eerste smartphone gemaakt, de Doro PhoneEasy® 740, en die is speciaal ontworpen voor senioren.

Het versturen van emails of het surfen op internet via 3G of WiFi is eenvoudig door het simpele menu dat naast een touchscreen ook te bedienen is met een old-school uitschuifbaar toetsenbord. Dankzij een 5 megapixel camera kunnen opa en oma nu ook hun foto’s eenvoudig delen met kinderen of kleinkinderen.

De software op de Doro PhoneEasy 740 is speciaal ontwikkeld voor senioren. De op Android gebaseerde Doro Experience is een interface met extra duidelijke iconen en specifiek voor de doelgroep ontwikkelde functies en apps. Een belangrijke feature van de software is de Doro Experience Manager, hiermee kan het toestel via het internet op afstand ingesteld worden. Zo kunnen bijvoorbeeld contacten, favorieten of updates aangepast worden en kun je je opa of oma op afstand helpen met de telefoon.

De Doro PhoneEasy 740 is verkrijgbaar vanaf 15 april voor een adviesverkoopprijs van €249.

[lg_folder folder=”0_Divers/Doro-PhoneEasy-740/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. gewoon grote iconen en knoppen dus. Ik zou senioren eerder een Iphone adviseren. de interface is wat eenvoudiger en veel minder opties, skins, layouts, gadgets, nutteloze features dan bij een android toestel.

  2. Smartphones zouden zodanig intuïtief moeten werken dat zelfs senioren vanzelf aanvoelen en snappen wat de bedoeling is. Ik realiseer mij dat door verschillende referentiekaders iets voor de één intuïtief kan zijn en voor een ander niet, maar toch zit de uitdaging ‘m mijn inziens veel meer in zorgen dat je eenvoudige en doelgerichte software maakt die door een breed publiek gebruikt kan worden. Grotere knoppen lossen niets op wanneer de functionaliteit erachter niet intuïtief is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *