Dr. Dre is nu echt terug met de Powerbeats Pro [filmpje]

powerbeats-pro-dr-dre-apple
Eerste beelden nu te zien en dit gaan ze kosten.

Na de AirPods 2 is Apple alweer bezig met de volgende release van een set draadloze oordopjes, of beter gezegd, oordoppen. De al eerder aangekondigde Powerbeats Pro liggen namelijk vanaf mei in de winkel.

Deze oordopjes zijn een vervolg op de Beats die in 2017 uitkwamen en wel van draad voorzien waren. In vergelijking met dat model is de pasvorm beduidend verbeterd. Enerzijds door een betere afstemming op de vorm van het oor en de clip achter het oor, waardoor de Powerbeats er haast niet uit kunnen vallen als je druk beweegt bij het sporten. Het is ook handig dat de oordopjes wat groter zijn. Zo zijn ze makkelijker terug te vinden als je ze tijdens het sporten per ongeluk laat vallen.

Ook handig is dat de knoppen om het volume en nummerkeuze te bedienen op beide dopjes gemonteerd zijn. Zo kun je altijd een hand gebruiken om door te sporten terwijl je met de andere hand even iets regelt. Daarnaast springen de oordopjes automatisch op pauze als je er een uitdoet of een verliest. Tot slot schakelen de Powerbeats Pro ook automatisch uit als je ze een tijd niet gebruikt.

Het batterij-vermogen is aanzienlijk. In principe kan je ze tot 9 uur gebruiken zonder ze op te laden. Het opbergdoosje fungeert ook in dit geval als oplader. Zo kan je de oortjes dus draadloos opladen als je ze niet in hebt. Hierdoor kun je in totaal 24 uur zonder lader. De oordopjes zijn bestand tegen zweet en regenwater, maar niet officieel waterproof. Om de geluidskwaliteit te testen moeten we nog even geduld hebben, want de Dr. Dre Powerbeats Pro is officieel vanaf mei beschikbaar. Wel weten we dat deze dankzij de H1-chip met een simpel ‘hey Siri’ via voicecontrol te bedienen is.

De oordopjes komen daarnaast uit de stal van Apple, dus de integratie met iOS is ook bevestigd. De Dr. Dre Powerbeats Pro zijn vanaf mei verkrijgbaar voor € 249,95.

In onderstaand filmpje kun je alvast kennismaken.

[gv data=”Dd1VIeTMGQs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *