Draadloze maatwerk oordopjes passen naadloos in ieder oor

Auteur: , 3 Reacties

Ieder oor is uniek, maar mijn oren zijn kennelijk nog iets unieker, want oordopjes en in-ear koptelefoons werken bij mij gewoon niet. Ik heb er talloze geprobeerd en geen van ze blijft echt lekker zitten. Herken jij dit, dan is dit misschien ook voor jou een interessant project.

Op kickstarter vinden we onder de naam OwnPhones een nieuw crowdfunding project. Het gaat hier om draadloze maatwerk oordoppen die met een 3D-printer perfect op maat naar de contouren van jouw oren worden gevormd. Het idee van maatwerk oordoppen uit een 3D printer kwam hier al een keer voorbij, maar daar zaten nog draadjes aan.

Ownphones ear scanning app

Met een speciale app maak je een video van je oren. Deze video wordt vervolgens vertaald naar 3D informatie over jouw oren. Je kunt kiezen uit een behoorlijke reeks designs, waarbij sommige ontwerpen ware juweeltjes zijn. Hierdoor wekken de oordoppen minder snel de indruk dan je een slechthorende bent of bij een geheime dienst werkt. Bovendien ook een stuk stijlvoller dan de draadloze oordoppen die we hier eerder voorbij zagen komen.

Ownphones draadloze oordoppen

Als de benodigde investering van 250.000 dollar wordt behaald, is het de bedoeling dat in maart volgend jaar de eerste exemplaren kunnen worden uitgeleverd. Op moment van schrijven staat de teller met nog 38 dagen te gaan op 77.695 dollar. Ze moeten uiteindelijk vanaf 299 dollar gaan kosten, maar de eerste 1.000 personen die het project met minimaal 149 dollar steunen ontvangen voor dat bedrag een setje (plus 39 dollar voor verzending buiten de VS).

Technische gegevens:

 • Speakers Impedance 16 Ohm
 • Sensitivity 100.5dB SPL /mW at 1kHz
 • Frequency Response 20-20000 Hz
 • Total Harmonic Distortion <3% (1KHz, 1mW)
 • Bluetooth 4.0, CRS chip with aptX.
 • Integrated Microphone, MEMS omnidirectional
 • Microphone Sensitivity -40 dB +3/-3 dB (1KHz, 0dB = 1V/Pa)
 • Compatible with iOS, Android and Windows Phones
 • Play time: 5-6 hours; 4-5 hours using advanced soundscaping; 140 hours standby.
 • Charging port: Micro USB
 • Charging time: 1.5 hours.
 • 1 Year Warranty.3 reacties

Het nadeel van draadloze doppies is dat als ze eruit vallen en het zit tegen, dat je ze kwijt bent. Extra vervelend als je een mooi design hebt laten maken. Mijn oordopjes zijn talloze malen gered door de draadjes.

Verder ben ik wat sceptisch over de bluetooth verbinding. Als ik zoveel geld uitgeef aan een koptelefoon, dan wil ik ook graag een goede geluidskwaliteit. En dat ga je met bluetooth streaming niet redden.
@dondeboer: Deze doppies hebben op zich dan wel weer het voordeel dat ze perfect in je oren passen, waardoor de kans dat ze er onverhoopt een keer spontaan uitvallen heel veel kleiner is.
Lijkt mij sterk dat het filmen van je oor voldoende is om er een goede oortjes-pasvorm van te maken. Voor de ‘buitenkant’ is dat waarschijnlijk voldoende, maar dan zitten ze nog los op/tegen je oor, niet er in.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).