Dramatische cijfers: is HTC op sterven na dood?

HTC One M9
Het gaat van kwaad tot erger bij HTC. De Taiwanese smartphone-maker verloor nog nooit zoveel geld als in het afgelopen kwartaal en gaat er vanuit dat het er de komende drie maanden niet beter op wordt.

HTC zette in het tweede kwartaal van 2015 965 miljoen euro om, maar dat was niet genoeg om zwarte cijfers te kunnen schrijven. Het geld vloog namelijk nog veel harder de deur uit, waardoor het bedrijf een verlies leed van liefst 232 miljoen euro. HTC eindigde al eerder in het rood, maar zo zorgelijk als in Q2 2015 was de situatie nog nooit.

Dat ‘record’ zal vermoedelijk niet lang stand houden, want de zon breekt voorlopig niet door de gitzwarte wolken. In het derde kwartaal verwacht HTC dat er maximaal 640 miljoen euro binnen komt. Dat zou betekenen dat het bedrijf 120 miljoen euro verlies maakt. HTC wil flink gaan bezuinigen en zich richten op nieuwe productgroepen, aangezien de vraag naar de toptoestellen van het merk nogal tegenvalt. Of dat voldoende is om de boel te redden? We betwijfelen het…

4 reacties

  1. Jammer. Ondanks het lang geleden is dat ik een HTC in het bezit heb gehad hoop ik betere tijden voor ze. Innoveren wordt ook steeds lastiger op deze manier.

  2. Zou het erg jammer vinden als HTC stopt met het maken van telefoons. Ik had 9 jaar geleden mijn eerste HTC, nu heb ik de HTC one M7 en binnenkort de HTC one M9. Nog nooit problemen gehad met de toestellen en geen eindeloze updates zoals bij mijn IPhone 3GS en de Samsung Galaxy waar ik me dood aan ergerde.. meerdere malen beide toestellen gecrasht na een update en terug moeten sturen om de software te laten herstellen om dat ze vast gelopen waren……dit was de reden van mij om terug te gaan naar HTC en ik ben er nog steeds van overtuigt dat HTC er weer bovenop komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *