Dronekoning DJI komt met iets totaal anders

Dronekoning DJI komt met iets totaal anders
Het productengamma gaat verder uitgebreid worden.

DJI ken je vermoedelijk van de drones die ze maken. Ook is het Chinese bedrijf actief in de wereld van camera’s. Nu kun je daar ook een robot aan toevoegen. Het bedrijf heeft de RoboMaster S1 gepresenteerd. Een educatieve robot die kinderen op spelende wijze moet leren programmeren.

Het bedrijf zegt twee jaar te hebben gewerkt aan de RoboMaster S1. DJI stelt geïnspireerd te zijn door alle robotcompetities die ze gesponsord hebben in de afgelopen jaren. De robot heeft vier wielen, een gimbal, infraroodsensoren, een speaker en een kleine camera die tot 1080p video’s kan opnemen. De slimme robot is in staat om iemand te volgen en om menselijke bewegingen (zoals klappen) te begrijpen.

De robot heeft een topsnelheid van 12 km/u. De verwijderbare accu gaat ongeveer 30 tot 35 minuten mee op een volle lading. De S1 werkt door middel van een app op je smartphone. Deze app kent diverse programma’s onder de namen Road to Mastery, DIY Programming en RoboAcademy. Met software Python en Scratch kunnen programma’s voor de robot geschreven worden. DJI stuurt de RoboMaster S1 in onderdelen op, zodat je het ding zelf in elkaar moet zetten. De robot is vanaf vandaag te koop voor 499 dollar.

[gv data=”6GpdoJXpo2U”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *