Droptests: heeft de Apple iPhone 11 serie echt het sterkste glas? [video’s]

valtest-iphone-11
Een tester is bijna sadistisch, maar de resultaten zijn schokkend.

Een van de claims die Apple over de nieuwe iPhone 11 serie heeft gemaakt is dat de smartphones voorzien zijn van ‘the toughest glass‘. Een goede reden voor diverse partijen om dat te testen met een zogenaamde ‘drop test’.

De eerste drop test van de iPhone 11 Pro werd uitgevoerd door Toms Guide. Hij nam een nieuwe iPhone 11 Pro en testte hoe deze zou reageren op een val vanaf heuphoogte en schouderhoogte. Hierbij heeft hij geen wetenschappelijke omstandigheden gecreëerd, maar de situatie nagebootst van een willekeurige gebruiker die de telefoon laat vallen als hij hem uit zijn broekzak haalt of tijdens een telefoongesprek. Grappig detail, bij wijze van PR-stunt voerde hij zijn valtest uit voor de Apple Store in New York, terwijl er rijen mensen stonden om de nieuwste iPhone aan te schaffen. Het resultaat zie je in dit filmpje.

[gv data=”ogQszEaSSI0″][/gv]

Helaas valt de bestendigheid van het glas dus nogal tegen. Bij een val van de voorkant is de heuphoogte al fataal en bij een val van de achterkant blijkt schouderhoogte ook te hoog. Overigens moeten we daarbij wel aantekenen dat de iPhone al beschadigd was bij deze tweede test. Bestaande beschadigingen maken een toestel vaak kwetsbaarder. Desalniettemin hadden we na de claim van Apple beter verwacht.

Een andere tester pakte de iPhone 11 Pro en de iPhone 11 Pro Max en vergeleek ze in een gezamenlijke valtest. Ook hij testte de heuphoogte en schouderhoogte. Deze test is binnen uitgevoerd, daar tegenover staat dat hij de smartphones vaker liet vallen. In dit filmpje zie je de resultaten.

[gv data=”iXn_pcOoRzA”][/gv]

Zoals we zien gaan de testen van heuphoogte hier beduidend beter. Er ontstaan uiteraard wat krassen en deuken in de bezels, maar het glas van beide toestellen overleeft geen krimp. Bij de tests van schouderhoogte zien we in eerste instantie ook geen schade aan het glas optreden, al zorgt de impact er wel voor dat de simkaarthouder uit de smartphone komt. Zelfs na 8 valpartijen is in dit geval het glas van beide toestellen nog in tact.

Hiermee lijkt de claim van Apple een stuk realistischer. Er ontstaat namelijk pas schade nadat de metalen behuizing scheurt (waardoor de beschermende werking van de bezels minder wordt) en nadat de toestellen al meer dan 10 keer zijn gedropt. Een eerdere val kan natuurlijk ook tot onzichtbare schade hebben geleid. In ieder geval is deze test een stuk indrukwekkender.

Tot slot test dezelfde tester de reguliere iPhone 11 in een valtest, waarmee hij dit toestel vergelijkt met zijn voorganger, de iPhone XR. Uiteraard hebben we ook daar een filmpje van.

[gv data=”ULEulJAKfZs”][/gv]

Opvallend is dat de testresultaten hier weer veel minder zijn. Zodra de iPhone 11 vanaf heuphoogte op de achterkant valt ontstaat er flinke schade aan het scherm. Zoals te verwachten is dit vooral rond de uitstekende camera-openingen. Daarmee is deze nieuwste smartphone zelfs eerder kapot dan voorganger iPhone XR. Ook hier geldt dat het vervolg van de test natuurlijk gekleurd is omdat de iPhone 11 beschadigd is.

Al met al lijkt het erop dat het nogal afhangt van welk punt van de iPhone exact als eerste de grond raakt om te beoordelen of het ‘sterkste glas’ het houdt. Een hoesje is in ieder geval geen gek idee.

Apple deelde eerder al beelden van een eigen ‘mishandeltest’.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *