Duizenden Uber-accounts te koop op online zwarte markt

Uber-Hack
Hackers zouden de inloggegevens van duizenden Uber-gebruikers hebben gestolen, om ze vervolgens te verkopen op de online zwarte markt. Hierdoor kunnen mensen taxiritten betalen op kosten van de gehackte gebruiker.

De website Motherboard ontdekte de hack, en controleerde een aantal van deze inloggegevens. Websites als Alphabay verkopen deze Uber-accounts voor prijzen tussen de 1 en 5 dollar. Websites als deze zijn alleen te bezoeken op het zogenaamde Dark Web, via een speciale Tor-browser.

Persoonsgegevens
Met de inloggegevens in handen is het mogelijk om op koste van de account-eigenaar Uber-ritten te betalen, totdat de betalingsmogelijkheden of de inloggegevens gewijzigd worden. Op de accounts staan bovendien tal van persoonlijke gegevens, zoals de ritten die gemaakt zijn, e-mailadressen, adressen en telefoonnummers.

Gek genoeg constateert Uber na een onderzoek dat er geen bewijs gevonden is voor een hack. Bovendien zou deze hack geen verband hebben met de hack die eind 2014 plaatsvond bij Uber, omdat er toen geen inloggegevens gestolen zouden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *