Dunnere en sterkere condooms zijn gemaakt met gras

Condoomwetenschapster
Deze vrouw, Dr. Nasim Amiralian, gaat je heel wat genot schenken. Ze ontwikkelt namelijk baanbrekende condoomtechnologie.

Sommige mensen vinden het niet leuk om een condoom te dragen. Maar het moet nu eenmaal, want dit latex-product gaat de verspreiding van SOA’s tegen. Bovendien behoedt een condoom je voor een ongewenste zwangerschap. Terugtrekken? Dat is een zeer onveilige methode! Ben je al een tijd met je huidige partner? Zijn jullie beiden op de hoogte van de risico’s en gebruikt de vrouw een andere vorm van anti-conceptie, of zijn jullie het er juist over eens dat jullie beiden, met de nadruk op beiden, toe zijn aan een baby? Dan kan een condoom misschien achterwege blijven. Dit terzijde.

Wetenschappers van de Australische universiteit van Queensland, waaronder dus deze Nasim Amiralian, ontwikkelden dit condoom nieuwe stijl, waarbij nanocellulose wordt gewonnen uit gras en vervolgens toegevoegd aan het latex. De wetenschappers werkten samen met aboriginals, om precies te zijn het inheemse Indjalandji-Dhidhanu-volk (echt waar) om spinifex-gras te winnen. Dit werd tot pulp gemaakt, gemengd met sodium hydroxide en onder hoge druk door een mal geperst. Zo werd de nanocellulose aan het gras onttrokken. Vervolgens werden deze nanocellulose-vezels toegevoegd aan het latex en tada, een revolutie in de condoomwereld was geboren. Ze kunnen 20% meer druk weerstaan en 40% meer volume omvatten.

Opeens is er een condoom met de dikte van een menselijke haar – ontzagwekkend dun, dus. En niet alleen is het eindproduct dun, het is ook nog eens sterker dan de bekende latex-versie. Uiteindelijk denken de wetenschappers een condoom te kunnen leveren dat 30% dunner is en slaagt voor alle testen van reguleringsinstanties. Op termijn moet het zelfs mogelijk zijn het eindproduct nóg dunner te krijgen. Bijkomend voordeel is dat de productie goedkoper wordt, omdat er minder materiaal hoeft te worden gebruikt. Bedankt Nasim!

Sommige mensen zijn allergisch voor latex en gebruiken latex-vrije condooms. Die hebben het nakijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *