EA dumpt Tiger Woods en zet Rory McIlroy op golfspel

EA dumpt Tiger Woods en zet Rory McIlroy op golfspel
Jarenlang was hij hét boegbeeld van de bekendste golfgames, maar zijn reputatie is hem te veel geworden. Electronic Arts heeft de golfer ingeruild.

De samenwerking met de 39-jarige Woods werd in 2013 al opgezegd door EA, toen het seksschandaal rondom Tiger Woods aan het licht kwam. De getrouwde Woods zou met 12 vrouwen een affaire hebben gehad, waaronder pornoster Joslyn James. Rockstar Games had de schuinsmarcheerder er waarschijnlijk mee gecomplimenteerd, en zijn escapades in de game verwerkt, maar EA dacht er niet bepaald lichtzinnig over.

Dit betekent echter niet het einde van EA’s golftitels, want de game wordt voortgezet met het 25-jarige Noord-Ierse golftalent Rory McIlroy op de cover. Voluit heet de nieuwe game EA Sports Rory McIlroy PGA Tour Golf, en zal in juni verschijnen op de Xbox One en de Playstation 4.

Rory over de game:

“I’m very proud and humbled to see my face and name on EA Sports Rory McIlroy PGA Tour. This is a great honour, and something I couldn’t even dream of growing up playing the sport. I really hope people enjoy the game and I’m very glad I can be a part of it.”

Het golfspel maakt voor het eerst gebruik van de Frostbite Engine, bekend van Battlefield. Het spel moet daardoor gedetailleerder dan ooit ogen, terwijl laadtijden tussen de holes zijn geëlimineerd.

[gv data=”5eQKOr6sFgk”][/gv]

EA Sports Rory McIlroy PGA Tour Golf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *