EA-topman: “Consoles gaan komende jaren uitsterven”

EA-topman: consoles sterven uit
EA verdient bakken met geld aan consolegames, maar het bedrijf denkt dat de gamer van de toekomst geen console meer nodig heeft.

EA’s Chief Competition Officer Peter Moore ging in een interview met The Daily Orange in op de ontwikkelingen die hij de komende jaren op game-gebied verwacht. “Ik weet niet zeker of er nog consoles zullen zijn zoals we ze nu kennen. Ik verwacht dat games toegankelijk zijn via streaming en dat de tussenliggende hardware overbodig wordt.”

Het toekomstbeeld van Moore klinkt ons als muziek in de oren, want wie wil er niet zonder problemen op elke monitor kunnen gamen? “Als je Battlefield met elkaar wilt spelen, dan kan dat via elke monitor of tv in huis. Je hebt alleen een geschikte chip nodig in plaats van een console.”

Nog geen reacties

  1. Ik bezit de Nvidea Shield.
    En ondanks een draak van een OS dat android is,
    Werkt het voor het streamen van games erg aardig.
    Als ze nog die paar milliseconden lag eruit krijgen, is het helemaal top.

  2. en wat gaan de mensen doen die de pest hebben aan windows? (ja, ik heb helaas 2,5 jaar ervaring met die rotzooi gehad.)

  3. Gelul …. Zelfs in Nederland is de bandbreedte nog niet overal en zeker niet overal snel genoeg om dit mogelijk te maken.

    Met name voor een soepele FPS moet de snelheid achterlijk snel zijn ivm ´lag´ … Nee, de console is er nog wel een tijdje.

    Iedere paar jaar is er een freak die zoiets roept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *