EasyJet weigert passagier ivm klacht op Twitter

EasyJet Twitter weigering
Laat dit een wijze les zijn, kritiek hebben op een vliegtuigmaatschappij vlak voordat je op het punt staat om aan boord te gaan is niet handig. En zeker niet in het geval van easyJet.

Toen journalist Mark Leiser van Glasgow naar Londen wilde vliegen bleek dat zijn vlucht 90 minuten vertraging had. Zelf kon hij daar wel mee leven, maar het was vervelender voor een soldaat die daardoor een belangrijke aansluiting zou missen. Mark probeerde vervolgens om via Twitter easyJet in actie te krijgen:

Flight delayed 90min. Soldier going to miss last connection & @easyjet refusing to help pay for him to get to Portsmouth. Get right into em!

En dat schoot een beetje in het verkeerde keelgat, want niet lang daarna kreeg hij te horen dat hij niet welkom was aan boord. Er werd zelfs gedreigd om zijn koffers uit het vliegtuig te halen. Uiteindelijk mocht hij wel meevliegen, maar helemaal zonder slag of stoot ging dat dus niet. In een verklaring liet easyJet het volgende weten:

Regarding Glasgow issue last night; our airport staff don’t monitor social platforms and we did not and will not deny boarding based on criticism of easyJet on social media. We’re in contact with the affected passenger, who did board his flight, and will follow up with our team and him when investigation is concluded.

Personeel van easyJet houdt dan wellicht niet zelf de boel in de gaten, maar waarschijnlijk hebben ze Mark wel horen roepen dat hij er over ging Twitteren:

Relatively simple. I told girl I was speaking 2 I was going 2 tweet 2 see if we could help get the guy to Portsmouth.

Een nogal overdreven reactie op een best onschuldige tweet eigenlijk als je het mij vraagt. Dit verhaal zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen. (via: thedrum.com & @mleiser)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *