Eén console voor 9 classic game cartridge-systemen

Hyperkin RetroN 5
Dit is de Hyperkin RetroN 5, een gameconsole met maar liefst 5 gleuven waar totaal 9 verschillende soorten game cartridges uit vervlogen tijden in passen.

In de RetroN 5 stop je probleemloos je originele NES, SNES, Genesis, Famicom, Game Boy, Game Boy Color, Game Boy Advance, Super Famicom en Mega Drive cartridges. PAL of NTSC, het werkt allemaal.

Voor de besturing wordt een draadloze Bluetooth controller meegeleverd, die via USB kan worden opgeladen. De RetroN 5 draait op een stevig aangepaste Android versie, waarbij verschillende zaken kunnen worden geconfigureerd.

Indien nodig kan bijvoorbeeld de snelheid van games worden aangepast. De afbeeldingen van spellen die origineel op een klein schermpje werden gespeeld, worden digitaal verbeterd zodat deze ook redelijkerwijs op een groter scherm gespeeld kunnen worden. Ook het geluid wordt opgewaardeerd zodat het allemaal net iets beter klinkt.

Hyperkin verwacht het prototype van de RetroN 5 voor het eind van de zomer productierijp te hebben. Niet de power van een Xbox of Playstation, maar op het prijskaartje zal dan ook een bedrag onder de 100 dollar staan. Haal die doos met oude games dus maar vast van zolder. Meer details op de website van Hyperkin.

Hyperkin RetroN 5 supported game cartridges

[lg_folder folder=”0_Games/Hyperkin_Retron5/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *