Een kijkje in het hoofdkantoor van Coolblue

Een kijkje in het hoofdkantoor van Coolblue
Er is een run op de bezichtigingen bij het hoofdkantoor van Cooblue ontstaan.

Cooblue zegt talloze aanvragen te hebben gekregen voor rondleidingen in het nieuwe, 4.000 vierkante meter tellende kantoor tegenover station Rotterdam Centraal. Om aan de vraag te voldoen bedacht de grootste online retailer het ‘Rondje van de Zaak’. Een tour van maximaal 20 personen door het kantoor.

Waarom je dat in godsnaam zou willen? Wel, Coolblue heeft een van de tofste kantoren van Nederland. Met 18 themakamers, 2 arcadehallen en een picknickruimte van 400 m². Alleen een futuristische slaapcabine lijkt te ontbreken, evenals een glijbaan, maar dat laatste is ook meer voor Google-nerds. Ruim 300 Coolblue’ers verzonnen de ideeën voor de themakamers. Zo zijn het café en de studentenkamer waar het bedrijf is bedacht nagemaakt. De meest populaire kamer onder de bezoekers is echter de Apenkooikamer, gemodelleerd naar het verblijf van Bokito in de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. Een Super Mario Bros-themakamer ontbreekt evenmin.

Een kijkje in het hoofdkantoor van Coolblue

De bezichtigingen bij Cooblue HQ zijn momenteel tot november volgeboekt, zo laat het bedrijf aan Metro weten. Ze zijn trouwens niet bang dat er bedrijfsgeheimen op straat komen te liggen “We zijn heel open en hebben niks te verbergen. Als mensen onze bedrijfsstructuur kopiëren is dat een compliment. We willen een voorbeeld zijn.”

Geen zin om te moeten wachten op een vrij plekje in de tour, of überhaupt niet geïnteresseerd om er langs te gaan? Geen nood. We hebben een serie kantoorpics voor je verzameld. Check ze HIER. Google Street View is ook bij ze langs geweest, het resultaat is daar te zien.

[lg_folder folder=”Coolblue/Kantoor/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *