Een kijkje naar de wetenschap achter de film Interstellar

interstellar
De nieuwe science-fictionfilm van Christopher Nolan wil zaken als zwarte gaten zo echt mogelijk in beeld brengen. Dat valt nog niet mee.

De website Wired sprak met Kip Thorne, een man die bekend staat als een van de populairste theoretische fysici, werkte samen met Christopher Nolan om Interstellar zo realistisch mogelijk te maken. In onderstaande video kun je zien hoe dat er aan toegaat: een hoop wiskundige formules op een krijtbord kwamen er in ieder geval aan te pas, alleen al om het concept van een zwart gat overtuigend op het witte doek te krijgen.

Ring van vuur
Wat blijkt bijvoorbeeld: de gaswolk die om zo’n gat heen hangt lijkt licht te geven, die door de kracht van de black hole in een rare vorm wordt getrokken. Zo lijkt het dus net alsof er een ring van vuur om een zwart gat hangt. Of zoals ze in de producers zeggen: “De werkelijkheid is soms waanzinniger dan fictie.”

Interstellar speelt zich af in de nabije toekomst, waarin een groep astronauten een nieuw ontdekt wormhole gaat ontdekken, in de hoop om ruimtevaart naar een nieuw niveau te tillen. De film draait op 6 november in de Nederlandse bioscopen. Wij kunnen niet wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *