Een virtuele reis maken met behulp van drones

Een virtuele reis maken met behulp van drones
Dat je met drones mooie beelden kan maken van onze aarde wisten we al. Nu kan je via Travel By Drone deze beelden makkelijk bekijken via een interactieve kaart.

Met Streetview van Google konden we al bijna bij onze eigen voordeur aanbellen. We konden natuurlijk ook vanuit de lucht de achtertuin van onze buren bekijken. Nu heeft een Zwitser, Jan Hiersemenzel zijn project Travel By Drone gelanceerd wat weer een extra dimensie toevoegt.

Het idee is simpel. Laat mensen die met een drone videobeelden van een omgeving hebben gemaakt deze video opsturen naar Travel By Drone. Het gaat hier dan om video’s die door de makers zijn geüpload naar YouTube. De video wordt dan beoordeeld en zodra deze goed wordt bevonden wordt deze toegevoegd aan de interactieve kaart op Travel By Drone.

Zo kan je in vogelvlucht al een hele hoop plekken bezichtigen. Het mooie ervan is dat er steeds weer nieuwe video’s aan de kaart worden toegevoegd. Je kan zoeken op steden of op de laatst toegevoegde video. In Nederland zie we op dit moment nog maar een aantal video’s. Hopelijk worden er dat in de toekomst steeds meer, want ik kan er in de tussentijd geen genoeg van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *