Eerste dodelijke slachtoffer door Pokemon Go

Auteur: , 38 Reacties
pokemon go dodelijk slachtoffer

De veiligheidswaarschuwing bij het openen van Pokemon Go lijkt niet echt effectief te zijn.

Sinds de laatste Pokemon Go update krijgen spelers bij het openen van de app de melding dat het spel niet gespeeld moet worden wanneer men deelneemt aan het verkeer. Wanneer de app een hoge snelheid constateert moeten spelers zelfs aangeven dat ze passagier zijn. Toch lijken al deze veiligheidsmaatregelen weinig effect te hebben. Hoewel er al veel broodje aap verhalen over Pokemon Go de ronde doen, lijkt het eerste dodelijke slachtoffer door de succesvolle app nu toch echt een feit als we het Japanse NKH moeten geloven.

In de Japanse stad Tokushina reed een 39-jarige man namelijk twee oudere vrouwen aan (60 en 72 jaar) die net de straat overliepen. De 72-jarige Sachiko Nakanishi werd in de eerste instantie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen. Tijdens het verhoor van de bestuurder gaf hij toe dat hij Pokemon Go aan het spelen was en daarom de twee vrouwen niet op tijd de weg zag oversteken. Bewijst maar weer eens dat de game toch wel levensgevaarlijk is.38 reacties

Ongeluk veroorzaakt door dom doen. Dat is iets van alle tijden. Niet de techniek de schuld geven van ons gedrag.
Voor de duidelijkheid. Ik rij auto. Heb ik nog nooit iemand mee dood gereden of verwond. Mij zoontje speelt Pokémon. Nog nooit iemand een haar mee kwaad gedaan. De combinatie van de twee is natuurlijk het probleem. De oorzaak is domheid.
Het word tijd dat ze die game is gaan verbieden!!
@v60polestar: ja vind ik ook!
Laat alle kinderen maar huiswerk doen en ganzebord spelen!!
@bartjeeh:

Nee joh, dan zitten ze maar binnen.
Nog nooit zoveel kids hier door de parken en het centrum zien slenteren.
Het zijn de volwassenen die het in de auto doen, die de problemen veroorzaken.
@Hubert: Als volwassenen het in de auto doen komen er ook meer kids in het park…
@ikbenmnzus: niks beters te doen?
@ikbenmnzus: gewoon (Vlaamse) spreektaal. Wij lopen toch ook niet te zeuren bij ‘Nou, gaat ‘ie dan jonguh!’
@stfu: Stop nou alsjeblieft eens een keer met dat gemiep over die spelfouten, godallemachtig!
@denniss00: is geen spelfout, is een stijlfout
Die meldingen zijn dan ook puur uit juridisch oogpunt ingebouwd.
Volgens mij gewoon een gevalletje Darwin als je hierdoor de dood vindt.
@foramen: heb je het artikel überhaupt gelezen?
Die vrouw vind de dood door het domme gedrag van een ander. Niet door haar zelf. Niks darwin.
@fijnkonijn: je hebt gelijk, ik was even afgeleid toen ik PokemonGo aan het spelen was tijdens het autorijden ;-)

Dit is natuurlijk niet anders dan al het andere smartphone gebruik in de auto en is bellen inmiddels het minst gevaarlijke.
Het bewijst helemaal niet dat dat spel gevaarlijk is. Het bevestigt dat als een game door tientallen miljoenen gespeeld wordt, er ook onverantwoordelijke tussen zitten.
Ik snap dat artikelen zo geschreven worden om discussie op te wekken, maar als iemand aan t appen is in het verkeer is dat ook niet de schuld van WhatsApp.
@jipino: en het is niet de schuld van Heineken dat er mensen een leverkwaal krijgen en het is niet de schuld van de cocaplanten boeren in Columbia dat iedereen in Urk je glazig aankijkt en het is niet de schuld van de TPB dat er films gedownload worden en…
Maar dat is wel wat gemakkelijk geredeneerd. Zo’n App als Pokemon go of Whatsapp is best zo te bouwen dat deze het niet doet in de auto. Het is een keuze van de fabrikant om het niet te doen. En wie een keuze maakt die draagt verantwoordelijkheid daarvoor.
@mashell: en dus je passagier, trein/bus/bootreiziger ook verbieden om het spel te spelen aangezien ze in beweging zijn? Pokemon Go lost het blijkbaar al deels op door te detecteren dat je snelheid hebt en er een extra popupje doorheen te gooien. Als je ondanks dat nog steeds te stom bent om niet te snappen dat je dit niet in het verkeer moet doen was het waarschijnlijk ook gebeurd met whatsapp/Facebook/instagram/sms/bellen/noem maar op. Eigen verantwoordelijkheid is voor een hoop mensen teveel gevraagd
@mashell: Als je zo redeneert is dit ongeluk net zo zeer de schuld van de autofabrikant. Als die hun autos gewoon op 5 km/u begrenst hadden was er niets aan de hand geweest. En natuurlijk de schuld van de overheid dat ze al die wegen bouwen waar je zo hard kan rijden. En dat ze mensen uberhaupt naar buiten laten, als je iedereen opsluit kunnen ze ook niemand aanrijden.

Of misschien moeten mensen heel af en toe nog een beetje eigen verantwoordelijkheid nemen en kunnen nemen, en moten we niet eisen dat bedrijven er voor zorgen dat zelfs de grootste randdebiel nergens schade aan kan richten.
@Mairsil: volgens @mashell ligt alle verantwoordelijkheid bij het kapitalisme, dus als jij je kat in je magnetron plaatst klaag je gewoon je asiel én siemens aan!

Beetje NPO, altijd problemen aankaarten, nooit in oplossingen denken, iedereen wil nl. in een sprookjesbos leven maar dat kan en bestaat niet
Elke keer dat ik mezelf betrap op een domme actie, bedenk ik me dat er nog een hoop onnozele figuren buiten achter Pokemon aanlopen.
@atrak: bedenk je eens dat kijken naar mannen die achter een balletje aan lopen zo’n beetje het populairste is wat er op tv kan komen!
@lekbak: Het enige verschil is dat die gasten er miljoenen mee verdienen, als ze mij zo’n contractje willen aanbieden ren die zwarte longen uit mijn lijf.
@atrak: daarom heb ik het ook over de kijkers en niet de spelers.

Ook zonder de verdiensten vind ik het trouwens best een leuke sport om te spelen. Maar kijken? Manmanman…
Heeft nog lang geduurd. Zeer triest, je vraagt je af waar het heen gaat met de wereld.
@weijs: wat bedoelt men toch altijd met die zin? We hebben het beter dan ooit te voren.
@stfu: beter dan ooit tevoren is discutabel. Maar stel dat dat zo is, mag je dan niet opmerken dat iets minder wordt? Want als je dat al niet meer mag, weet ik wel heel zeker dat we het nu niet beter dan ooit hebben.
@stfu: Maak je over mij geen zorgen, ik heb het prima. Maar mensen tegenwoordig zijn too friggin’ retarded om fatsoenlijk voor zichzelf en anderen te zorgen.
Jij vind het bij deze tijd horen dat er bejaarden worden doodgereden omdat iemand Pokemon aan het vangen tijdens het besturen van een auto? Had je dat ook gevonden als het twee kinderen waren geweest?

Nee gast, het gaat er niet om goed we het wel of niet hebben, het gaat erom dat mensen te dom worden om te leven op deze aardkloot.
@weijs: voorlopig blijft die nog wel even rond de zon draaien, geen zorgen.
Een telefoon is gewoon levensgevaarlijk in de auto. Het had even goed facebook of what’s app kunnen zijn.
De veiligheidswaarschuwing bij het openen van Pokemon Go is als de leeftijdsverklaring bij pornografische websites; niemand leest het en wordt gelijk weggeklikt…
@v60polestar tegenwoordig speelt iedereen het overal lopend op de fiets en in de auto zelfs volwassenen 😞
Hoe kansloos ben je dan…. 39 jaar en nog steeds te stom om normaal je aandacht bij het verkeer te houden.
Wat een simpel spelletje toch allemaal niet teweegbrengt, jammer..
Wat een kudt artikel. Niet de schuld van Pokemon maar van een domme gast die zijn prioriteiten niet kent in de auto. Dat ie Pokemon speelde was bijzaak, niet hoofdzaak. Onmogelijk om dat spel de schuld te geven.
Ik zag een Pokemon op de E40 thv afslag Sterrebeek om 9:45 vanochtend.
Een jan-jaap van der walletje: “jij doet niet meer mee”

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).