Eerste dodelijke slachtoffer door Pokemon Go

pokemon go dodelijk slachtoffer
De veiligheidswaarschuwing bij het openen van Pokemon Go lijkt niet echt effectief te zijn.

Sinds de laatste Pokemon Go update krijgen spelers bij het openen van de app de melding dat het spel niet gespeeld moet worden wanneer men deelneemt aan het verkeer. Wanneer de app een hoge snelheid constateert moeten spelers zelfs aangeven dat ze passagier zijn. Toch lijken al deze veiligheidsmaatregelen weinig effect te hebben. Hoewel er al veel broodje aap verhalen over Pokemon Go de ronde doen, lijkt het eerste dodelijke slachtoffer door de succesvolle app nu toch echt een feit als we het Japanse NKH moeten geloven.

In de Japanse stad Tokushina reed een 39-jarige man namelijk twee oudere vrouwen aan (60 en 72 jaar) die net de straat overliepen. De 72-jarige Sachiko Nakanishi werd in de eerste instantie zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed later aan haar verwondingen. Tijdens het verhoor van de bestuurder gaf hij toe dat hij Pokemon Go aan het spelen was en daarom de twee vrouwen niet op tijd de weg zag oversteken. Bewijst maar weer eens dat de game toch wel levensgevaarlijk is.

38 reacties

 1. Voor de duidelijkheid. Ik rij auto. Heb ik nog nooit iemand mee dood gereden of verwond. Mij zoontje speelt Pokémon. Nog nooit iemand een haar mee kwaad gedaan. De combinatie van de twee is natuurlijk het probleem. De oorzaak is domheid.

  • @foramen: heb je het artikel überhaupt gelezen?
   Die vrouw vind de dood door het domme gedrag van een ander. Niet door haar zelf. Niks darwin.

   • @fijnkonijn: je hebt gelijk, ik was even afgeleid toen ik PokemonGo aan het spelen was tijdens het autorijden 😉

    Dit is natuurlijk niet anders dan al het andere smartphone gebruik in de auto en is bellen inmiddels het minst gevaarlijke.

 2. Het bewijst helemaal niet dat dat spel gevaarlijk is. Het bevestigt dat als een game door tientallen miljoenen gespeeld wordt, er ook onverantwoordelijke tussen zitten.

  • @jipino: en het is niet de schuld van Heineken dat er mensen een leverkwaal krijgen en het is niet de schuld van de cocaplanten boeren in Columbia dat iedereen in Urk je glazig aankijkt en het is niet de schuld van de TPB dat er films gedownload worden en…
   Maar dat is wel wat gemakkelijk geredeneerd. Zo’n App als Pokemon go of Whatsapp is best zo te bouwen dat deze het niet doet in de auto. Het is een keuze van de fabrikant om het niet te doen. En wie een keuze maakt die draagt verantwoordelijkheid daarvoor.

   • @mashell: en dus je passagier, trein/bus/bootreiziger ook verbieden om het spel te spelen aangezien ze in beweging zijn? Pokemon Go lost het blijkbaar al deels op door te detecteren dat je snelheid hebt en er een extra popupje doorheen te gooien. Als je ondanks dat nog steeds te stom bent om niet te snappen dat je dit niet in het verkeer moet doen was het waarschijnlijk ook gebeurd met whatsapp/Facebook/instagram/sms/bellen/noem maar op. Eigen verantwoordelijkheid is voor een hoop mensen teveel gevraagd

   • @mashell: Als je zo redeneert is dit ongeluk net zo zeer de schuld van de autofabrikant. Als die hun autos gewoon op 5 km/u begrenst hadden was er niets aan de hand geweest. En natuurlijk de schuld van de overheid dat ze al die wegen bouwen waar je zo hard kan rijden. En dat ze mensen uberhaupt naar buiten laten, als je iedereen opsluit kunnen ze ook niemand aanrijden.

    Of misschien moeten mensen heel af en toe nog een beetje eigen verantwoordelijkheid nemen en kunnen nemen, en moten we niet eisen dat bedrijven er voor zorgen dat zelfs de grootste randdebiel nergens schade aan kan richten.

    • @Mairsil: volgens @mashell ligt alle verantwoordelijkheid bij het kapitalisme, dus als jij je kat in je magnetron plaatst klaag je gewoon je asiel én siemens aan!

     Beetje NPO, altijd problemen aankaarten, nooit in oplossingen denken, iedereen wil nl. in een sprookjesbos leven maar dat kan en bestaat niet

   • @stfu: beter dan ooit tevoren is discutabel. Maar stel dat dat zo is, mag je dan niet opmerken dat iets minder wordt? Want als je dat al niet meer mag, weet ik wel heel zeker dat we het nu niet beter dan ooit hebben.

   • @stfu: Maak je over mij geen zorgen, ik heb het prima. Maar mensen tegenwoordig zijn too friggin’ retarded om fatsoenlijk voor zichzelf en anderen te zorgen.
    Jij vind het bij deze tijd horen dat er bejaarden worden doodgereden omdat iemand Pokemon aan het vangen tijdens het besturen van een auto? Had je dat ook gevonden als het twee kinderen waren geweest?

    Nee gast, het gaat er niet om goed we het wel of niet hebben, het gaat erom dat mensen te dom worden om te leven op deze aardkloot.

 3. De veiligheidswaarschuwing bij het openen van Pokemon Go is als de leeftijdsverklaring bij pornografische websites; niemand leest het en wordt gelijk weggeklikt…

 4. Wat een kudt artikel. Niet de schuld van Pokemon maar van een domme gast die zijn prioriteiten niet kent in de auto. Dat ie Pokemon speelde was bijzaak, niet hoofdzaak. Onmogelijk om dat spel de schuld te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *