Eerste streaming-app voor comedy is onderweg

Comedy streaming
Een gratis app die niets anders dan comedy en stand-up aanbiedt maakt binnenkort zijn debuut.

Laugh.ly heet de dienst en er zijn sketches en comedyshows te vinden van meer dan 400 van de beste comedians, zoals Louis CK, Chris Rock en Amy Schumer. Momenteel is de app in bèta. De dienst is gratis met reclame en gaat in premium rond de vier euro per maand kosten.

Laugh.ly heeft een groot voordeel ten opzichte van andere content-streamers: bij comedy zijn de rechten vaak in handen van de comedians zelf. Dat voorkomt ingewikkelde onderhandelingen met grote platen- of filmmaatschappijen. De opbrengsten zouden dan ook 50-50 worden verdeeld. Voor beide partijen best een aantrekkelijke deal.

Oprichter Dave Scott verklaart de potentie van de dienst door te wijzen op de populariteit van comedians. Zo heeft de top 50 een gezamenlijke 700 miljoen volgers op social media, volgens Scott. Daar komt bij dat niemand meer entertainment in fysieke vorm koopt -alles wordt gestreamed. Maar het aanbod van comedy blijft daarbij ver achter bij muziek (Spotify, Apple Music etc) en films (Netflix). Daar moet Laugh.ly verandering in brengen.

Het is nog onduidelijk wanneer de app in de stores verschijnt en of hij ook in Nederland beschikbaar zal zijn. Regio-beperkingen zouden in ieder geval een minder belangrijke rol spelen, omdat de copyrighthouders dus in de meeste gevallen geen grote bedrijven zullen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *