Eigenaar paard claimt recht op prijs in selfie-wedstrijd

De controversieelste selfie van het moment
David Bellis en zijn zoontje wonnen een reischeque van 2000 pond met deze geinige foto. Maar de eigenaar van het paard wil nu geld zien.

Reisbureau Thomson (hier bekend als TUI – of zijn ze van naam veranderd?) hield de #MadeMeSmile social media-wedstrijd en de selfie van Bellis en zijn zoontje kreeg de meeste stemmen. Dat leverde hen een reischeque van maar liefst 2000 pond op. Maar mogelijk gaat de prijs aan hun neus voorbij.

Het is namelijk niet hun eigen paard op de foto.

Wie in het bezit is van een foto-bommend paard, wil daar natuurlijk graag zelf de vruchten van plukken. Sterker nog, dat is je volste recht. Dan laat je niet de een of andere kwibus zomaar een foto nemen met jouw paard, om er dan vandoor te gaan met 2000 pond aan reistegoed. Kijk: hartstikke leuk dat iemand met zijn zoontje een selfie neemt, maar jij hebt hard gewerkt voor dat paard, het is jouw paard, en als dat paard een bijzondere prestatie levert en daarvoor beloond wordt met een prijs, dan is die prijs voor jou. Zeker als je in het geheel geen toestemming hebt gegeven voor het op deze wijze laten gebruiken van je paard! Dat is fotografisch misbruik! Ofzo.

Dat is althans de redenering van Nicola Mitchell uit North-Wales:

“I didn’t give him permission to use our horse in a competition. I will be phoning Thomson Holidays to tell them what has gone on but I don’t know what they will do.”

Maar het wordt nog veel erger:

I didn’t even know that this competition was on. If I had known about it, we would have entered it ourselves and could have won, as Betty is always sticking out her tongue.”

Op de Facebook-pagina van Thomson Holidays gaan mensen compleet los op Mitchell. Inmiddels heeft het reisbureau ‘de zaak onderzocht’, en via Twitter dit statement gegeven:

Thomson Holidays

‘Foal’ is geen verkeerde spelling van ‘Foul’, maar een olijke woordgrap. Het betekent namelijk veulen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *