Eindelijk, Apple komt met echt iets vernieuwends

Apple werkt aan echt draadloos opladen
De nieuwe iPhone 7 is bepaald niet wereldschokkend. Toch werkt Apple achter de schermen aan echt baanbrekende ontwikkelingen…

Apple heeft een hekel aan snoeren. Niet voor niets heeft het bedrijf uit Cupertino deze maand de koptelefooningang verbannen. Alles moet draadloos, dus ook de koptelefoon. Of de Airpods nou het allerbest idee was, laten we in het midden, maar Apple is hard bezig om weer een snoer weg te krijgen.

Ditmaal gaat het om het oplaadsnoer, zo meldt Venturebeat. Apple zou Apple niet zijn als dat draadloos opladen ook wezenlijk anders wordt dan bij bijvoorbeeld Microsoft. Daar moet het toestel nog op een soort van plaat worden gelegd.

Bloomberg maakte eerder al dit jaar bekend dat Apple werkt aan een techniek waarbij fysiek contact niet meer noodzakelijk is.

Uit allerlei officiële papieren maakt Venturebeat nu op dat het bedrijf Energous voor Apple bezig is deze echt draadloze techniek verder te ontwikkelen.

Via de techniek van Energous kan de stroom letterlijk draadloos worden doorgegeven.

5 reacties

  1. Beter ….

    Ik snap die draadloos laden hype van wat we nu hebben zowiezo niet. Leg mijn iphone altijd op het aanrecht aan de stekker …. met huidige systemen moet ik heb op een plaat op het aanrecht leggen ?

    Het artikel klinkt leuk….. maar voel het draadloos gejammer alweer aankomen ” hoe laad ik hem in draadloos in de autoooo “

  2. Bij zo’n plaat is fysiek contact ook niet per se nodig. Maar zwaartekracht zorgt daar eenmaal voor. Overigens: Hoe groter de afstand, hoe minder efficient. Zo’n draadje is zo slecht nog niet.

  3. Draadloos laden op een plaat is er al jaren. Dat dit lastig is vind ik maar een vreemd argument. Je legt ‘m op een plaat, that’s it, iets makkelijkers bestaat niet. Een kabeltje insteken is natuurlijk niet veel werk maar kan, in het donker oid som we lastig zijn. In het verleden wel eens een telefoon gehad waar het contactje waar het stekkertje in moest wat moe werd. daar ben je dus van af met qi laden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *