Eindelijk: Instagram wordt minder vervelend

Instagram
De foto- en videodienst wil neppe comments en likes voorkomen.

Het is een ware plaag op Instagram. Spamrobots die automatisch likes uitdelen en comments plaatsen op basis van bijvoorbeeld hashtags of een locatie. Achter deze spammers gaat een grote wereld schuil. Mensen betalen namelijk bedrijven die vervolgens comments voor hen plaatsen en posts liken. Op deze manier komt het Insta-profiel meer in de picture te staan en zo krijgt men meer volgers.

Prima als je dit handmatig doet zegt Instagram, maar robots die middels een programma handelen zijn niet welkom. Instagram heeft al diverse sites gesloten die dergelijke diensten aanbieden. De bedrijven plaatsen bijvoorbeeld nutteloze comments die op vrijwel elke post van toepassing kunnen zijn. Zoals ‘Awesome!’ of ‘Great work!’. En jij maar denken dat iemand je waardeert terwijl er eigenlijk gewoon een spamrobot actief is..

Naast automatische like- en comments posts kampt Instagram ook met andere problemen. Zo zijn er robots actief die automatisch mensen volgen. Via Google kun je eenvoudig een website vinden om je Insta-account te registreren. De computers volgen willekeurige mensen en ontvolgen deze weer, in de hoop dat deze personen jou wel terugvolgen. Op deze manier lijkt het net of dat je heel veel volgers hebt, terwijl jij slechts een selecte groep mensen volgt. Triest, maar helaas in een wereld waar alles draait om likes en duimpjes omhoog een bittere waarheid. (via The Next Web)

Eén reactie

 1. Heb er 1 geprobeerd laatst, overal liken en commenten is namelijk prima marketing, en ik ga zelf natuurlijk niet een uur op alles klikken.
  Botje geprobeerd, ingesteld waar hij op moest zoeken, en Go.
  uurtje later alles weer uitgezet en verwijderd want het is wel erg beschamend…
  “Nice pic!” op elke willekeurige foto die op 1 of andere manier bij je gekozen tags hoort.
  nee dank je, ik heb dan wel een gratis versie geprobeerd, betaald schijnt beter te werken.
  maar eerlijk gezegd heb je denk veel meer aan een betaalde Ad op facebook of insta zelf.
  dan heb je Legale reclame (Verlies je over een paar maanden ook niet spontaan al je nepvolgers) het is niet veel meer werk en beloond zoveel meer.

  wel erg handig om zo’n bot eens te bekijken, het geeft een goed beeld over de gemiddelde instagram user. je herkend ineens welke comments van een bot komen. nuttige info wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *