Eindelijk: offline Netflix kijken

The crown is de nieuwe serie van Netflix
Op de camping, in het vliegtuig of in de auto. Allemaal plekken waar je graag Netflix zou willen kijken, maar waar je dat niet kan.

Netflix is een fantastisch medium, maar hoe hard fans ook smeekten, offline kijken was lange tijd een no-go voor topman Reed Hastings. Maar dit jaar hintte Netflix toch ineens op de offline-mogelijkheid, zonder een datum te noemen overigens. Concurrenten als Amazon en Comcast hebben inmiddels wel een offline mogelijkheid.

Volgens de website Light Reading gaat Netflix nog dit jaar offline kijken invoeren. Waarschijnlijk zal de dienst slechts delen van de content beschikbaar stellen om te downloaden. Bijvoorbeeld Netflix Originals zoals House of Cards of Stranger Things.

Downloaden is op zich niet al te moeilijk om als feature toe te voegen. De grootste uitdaging voor Netflix is een zodanige oplossing te vinden dat de content niet al te makkelijk kan worden gekopieerd. Als Netflix zo’n technische oplossing weet te maken, moet de streaming-gigant de studio’s nog overtuigen om het offline kijken toe te staan. Daarom is het waarschijnlijk dat Netflix in eerste instantie alleen z’n Originals beschikbaar stelt.

Offline kijken brengt wel een aantal vragen met zich mee. Op welke resolutie kun je straks de video’s bekijken en hoe lang kun je de download gebruiken? Het klinkt mooi: kinderen op de achterbank die Netflix kijken, maar de tablets zitten vaak al bomvol met apps.

Tussen de verschillende streamingdiensten woedt een heftige concurrentiestrijd. Toch heeft Netflix de beste kaarten in handen. De dienst groeit wereldwijdstormachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *