Eindelijk: Old School Runescape op iOS en Android

OSRS
Eindelijk is het zover!

Na een lange periode van ontwikkelen is het hoge woord eruit. Vandaag heeft Jagex bekendgemaakt dat Old School Runescape naar iOS en Android gaat komen voor het publiek. Meer dan een jaar geleden werd bekend dat er een mobiele versie ging komen van de populaire online game, helaas liepen de ontwikkelingen vertragingen op.

Het afgelopen jaar heeft Jagex diverse beta’s gelanceerd voor Android en iOS. Straks kan echter iedereen aan de slag met Old School RuneScape op zijn of haar smartphone. Vanaf 30 oktober is de game als app verkrijgbaar in de betreffende stores.

De game werkt samen met de wereld op de PC. Het kan dus mogelijk zijn dat je PC-gamers tegen het lijf loopt. Het mobiele spel is dan ook gelijk met de PC-versie. Alle functionaliteiten en elementen van de game zijn te vinden in Old School RuneScape op de smartphone. Of het lekker werkt is een tweede. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om een spannend PvP gevecht te beginnen, want mocht iemand je bellen dan kan de andere speler toeslaan. Het trainen van zogenaamde skills is daarentegen geen probleem. Ook het spelen van minigames zoals de Nightmare Zone (zie foto hierboven) gaat probleemloos.

Grappig genoeg draait Old School Runescape op de smartphone een betere FPS in vergelijking met de PC. Waar de computer vaak blijft steken op maximaal 50 FPS, weet het spel op de smartphone op 60 FPS te draaien.

Old School RuneScape vereist iOS 10 of nieuwer en Android 5.0 Lollipop of nieuwer.

[gv data=”CCPmPLuuN24″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *