Eindelijk ondersteuning voor muis in iOS 13: zo werkt het

iOS 13 concept voor de iPad Pro
Apple presenteert de iPad Pro graag als alternatief voor je laptop, maar daarvoor ontbreekt er eigenlijk nog één feature.

Daar komt met de introductie van iOS 13 mogelijk verandering in, want Apple zou eindelijk ondersteuning voor een bluetooth muis toe gaan voegen. Dat hoefden we tegen ontwerper Guilherme Martins Schasiepen geen twee keer te zeggen. Hij verwerkte de eerste geruchten over iOS 13 alvast in een aantal strakke concepten.

iOS 13 concept voor de iPad Pro

Zo kun je eenvoudiger meerdere apps naast elkaar gebruiken, sneller bestanden van het ene naar het andere venster slepen en wordt het nog makkelijker om te multitasken. Verder laat Schasiepen zien hoe de nieuwe Dark Mode eruit komt te zien en geeft hij je de optie om ‘floating apps’ te gebruiken, zodat je onderin je scherm altijd het dock blijft zien.

Dark Mode in iOS 13

Verder stelt de ontwerper voor om ook Stacks naar iOS 13 te brengen. Deze macOS-feature stapelt vergelijkbare bestanden op, zodat alles overzichtelijk blijft. Klik je bijvoorbeeld op de PDF-stack, dan krijg je dan pas al je PDF-bestanden te zien. Handig voor mensen die er zelf nooit aan denken om alles netjes in mappen op te slaan.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *