Eindelijk: Siri gebruiken om appjes te sturen

Whatsapp
Handjes in de lucht, want je hebt straks enkel nog je stem nodig.

Siri is een leuke toevoeging aan iOS, maar op dit moment wordt het nog niet zoveel gebruikt. Daar komt binnenkort gelukkig verandering in. Sinds Apple de betaversie van iOS 10 beschikbaar gesteld heeft aan ontwikkelaars, kunnen zij nu eindelijk aan de slag met Siri. Voorheen was de spraakassistent gesloten voor derden en kon enkel Apple toepassingen verzinnen voor de dienst.

Whatsapp lijkt in elk geval gebruik te gaan maken van de optie. In de laatste versie van de berichtenapp zouden zich verwijzingen bevinden naar een integratie van Siri. Concurrent WeChat uit China biedt al ondersteuning voor Siri.

Door zinnen uit te spreken hoef je dus straks niet meer de app te openen. Of dit daadwerkelijk sneller gaat is nog maar de vraag. De spreekassistent van Apple wil nog wel eens woorden door elkaar halen, waardoor je elke keer de zin handmatig moet verbeteren. iOS 10 is vanaf dit najaar te downloaden.

Eén reactie

  1. Een bericht inspreken kon natuurlijk allang, werd ook al prima omgezet naar tekst, werkt erg goed. De toevoeging van Siri houdt voornamelijk in (denk ik) dat je aan Siri op elk moment kunt vragen een Whatsapp bericht te sturen aan met als inhoud . Net als nu met SMS/iMessage dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *