Eindelijk: Sony Xperia Z5 aan Android 7.0

Eindelijk: Sony Xperia Z5 aan Android 7.0
Duurt even maar dan heb je ook wat?

In augustus maakte Sony een lijst bekend met Sony-smartphones die aan de slag kunnen met Android 7.0 Nougat. Wanneer de daadwerkelijke uitrol van het besturingssysteem zou plaatsvinden werd niet bekendgemaakt.

Inmiddels zijn we vijf maanden verder en eindelijk kunnen bezitters van een Xperia Z5 en Xperia Z5 Premium aan de slag met de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google. Sony is begonnen met de uitrol van Android Nougat op deze toestellen.

Het is niet het eerste Xperia-toestel dat aan de slag kan met Nougat. De Xperia XZ kreeg de update namelijk al eerder. De verwachting is dat ondersteuning voor de Xperia Z3+ en de Xperia Z4 Tablet snel zullen volgen. De complete lijst met Sony-apparaten die Android 7.0 Nougat ondersteunen check je HIER.

Nog geen reacties

  1. Eindelijk, maar de update is er tenminste. Voor de veel nieuwere Samsung Galaxy S7 is de Nougat update ook nu pas net klaar en voor andere Galaxy toestellen komt ie helemaal niet.

    Ondanks dat het z’n tijd kost is Sony een van de betere fabrikanten wat updates betreft, al hun telefoons die in de afgelopen 2 jaar zijn uitgebracht krijgen doorgaans een update naar de laatste Android versie. Kunnen fabrikanten als Samsung en HTC nog een voorbeeld aan nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *