Eindelijk: streaming van muziek populairder dan fysieke CD

CD vs streaming
Het is een lang proces die al jaren voortduurt. Toch blijkt nu dat langzamerhand het streamen van muziek in de VS een inhaalslag aan het maken is op de verkoop van fysieke CD’s.

Dat de verkoop van muziek in Nederland de laatste jaren geen lucratieve business meer is, daar kun je donder op zeggen. Verschillende grote jongens vielen om in de afgelopen tijd waar je pakweg 15 jaar geleden in een drukke winkel je cd’tje stond uit te zoeken. Toch bleek altijd de verkoop van de fysieke CD populairder dan het betalen voor een muziekdienst. Inmiddels leven we in 2015, waar het aanbod van muziekdiensten de spuigaten uitloopt en deze markt nu de fysieke winkels aan het overnemen zijn.

Tot 2012 was in de Verenigde Staten de verkoop van de traditionele CD de grootste winstpakker voor de muziekindustrie. Nieuwe cijfers afkomstig van de Recording Industry Association of America (RIAA) tonen aan dat streaming in grote opkomst is. In een onderzoek voor Bloomberg kwam onderstaande tabel naar voren.

Tabel

Het streamen van betaalde muziek heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar voor een winst gezorgd van ruim 1 miljoen dollar. De populariteit zal alleen maar toenemen nu steeds meer techbedrijven zich gaan bemoeien met muziek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *