Eindelijk: zie je spieren écht groeien tijdens de workout

Eindelijk: zie je spieren écht groeien tijdens workout
Een extra stukje motivatie.

Het nieuwe jaar is begonnen en velen gaan weer proberen het sporten op te pakken. Het is vaak een gevecht met jezelf om motivatie te zoeken om weer naar de sportschool te gaan. Zeker als je weinig plezier beleeft aan het sporten.

Het helpt bijvoorbeeld om een kameraadje te hebben tijdens het sporten, maar wie op zichzelf is aangewezen zal andere hulpmiddelen moeten zoeken om gemotiveerd te blijven. Het nadeel van bijvoorbeeld krachttraining is dat het soms maanden duurt voordat je resultaat ziet in de spiegel. Zeker als je er volledig op gefocust bent, kan het tegenvallen om lichamelijk groei daadwerkelijk te zien.

De XLFLEX is een bijzondere wearable die daarbij helpt. Via Kickstarter proberen de makers dit apparaatje van de grond te krijgen. De XLFLEX dient om de bovenarm gedragen te worden en kan live de groei van je spieren meten. De wearable is verbonden met je smartphone en kan zo data weergeven op een speciale applicatie. Via Kickstarter hoopt het project 62.000 euro op te halen om de XLFLEX door te ontwikkelen tot een daadwerkelijk product voor de massa. Check de video hieronder om een idee te krijgen van het concept.

[gv data=”o1xsMJqoyYo”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Tja, de grootste bullshit die er bestaat, spieren ‘breken’ tijdens een goede workout. Dit voel je de volgende dag, dat heet namelijk spierpijn. de spieren herstellen na verloop van tijd weer. Als je tijdens de herstel periode voldoende eiwitten binnen krijgt worden de scheuren opgevuld met nieuw spierweefsel en zullen je spieren groeien. Tijdens de work-out worden spieren wel groter, maar dat komt omdat er bloed naar de spier gaat en deze dus ‘opgepompt’ wordt. Een uurtje na je workout zullen de spieren dan ook weer ‘gekrompen’ zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *