Elektrische fiets wordt ingezet als leerlingenvervoer

In Nederland staat het leerlingenvervoer onder druk. Dit komt onder andere door het personeelstekort. Er moet iets gaan gebeuren om de problemen binnen het leerlingenvervoer op te lossen. Op dit moment worden vooral oplossingen voor de korte termijn ingezet.

Het personeelstekort treft ook de regio Amersfoort. Kinderen komen vaak te laat op school. Om dit probleem op te lossen is Amersfoort begonnen met een proef met elektrische fietsen. Wat deze proef met elektrische fietsen precies inhoudt, lees je in dit blog.

Elektrische fiets als testplan

Het project “Snelbinders” moet de hoge druk op het leerlingenvervoer op gaan lossen. De gemeente stimuleert de leerlingen om zo veel mogelijk zelf naar school te komen. Leerlingen die meedoen aan deze proef met elektrische fietsen, krijgen eerst een cursus. Hier is ook assistentie aanwezig, mocht er iemand pech onderweg krijgen.

Is een leerling zuinig op de elektrische fiets? Dan mag de leerling de e-bike zelfs na vier jaar houden. De eerste cursus is ondertussen afgerond en de deelnemers hebben een certificaat mogen ontvangen van wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh. Binnenkort begint de tweede groep met de cursus.

Voordelen elektrische fiets

Elektrische fietsen beschikken over een motor, die zorgt voor de trapondersteuning. Vaak wordt er gedacht dat een elektrische fiets niet goed is voor je conditie, maar dit is niet waar. Je moet zelf trappen om de trapondersteuning te activeren. Het kost je alleen veel minder kracht en inspanning om vooruit te komen.

Hieronder lees je de voordelen die een elektrische fiets biedt:

In beweging blijven

Waar je normaal misschien de fiets eerder zou laten staan, is dit niet het geval met de elektrische fiets. Je pakt deze vaker, omdat je ook gemakkelijker van punt A naar punt B verplaatst.

Goed voor het milieu

In plaats van het leerlingenvervoer in de auto, wordt nu de e-bike ingezet als vervoermiddel. Hiermee wordt CO2-uitstoot drastisch verminderd.

Extra ondersteuning bij tegenwind of heuvelachtige gebieden

Fiets je met tegenwind naar school of moet je door heuvelachtige gebieden? Dankzij de trapondersteuning tot wel 25 kilometer, kom je niet bezweet aan op school.

Lees op deze pagina meer over elektrische fietsen.

2 reacties

  1. Op dit moment is de oplossing voorAL gericht op de korte termijn.

    Het project, GENAAMD Snelbinders (het is genoemd/vernoemd naar)

    Dankzij de trapondersteuning tot wel 25 kilometer. PER UUR.

    • “Genaamd” is hier redundant, het is verder duidelijk dat de naam van het project “Snelbinders” is. De rest van je punten zijn valide, ik heb de tekst nog even met de stofkam doorgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *