Elon Musk denkt aan een eigen social media-platform

Elon Musk denkt aan een eigen social media-platform

Elon Musk denkt aan een eigen social media-platform

En waarom ook niet, de man kan alles. Musk denkt op dit moment aan of het niet goed is om een eigen social media-platform te bouwen.

Misschien is dit Musk’s Masterplan 3? Zou goed kunnen, met een dergelijk platform kan je veel geld verdienen en dan kan hij zijn imperium uitbouwen. Musk is daarnaast groot voorstander van vrijheid en dan zeker op het internet. Hij is van mening dat de huidige platforms teveel censureren.

Musk social media-platform

Hij zei dit op Twitter. Hét platform waar hij zich laat horen. Hier uit hij zijn politieke mening, maar kondigt hij ook gave projecten aan van zijn bedrijven. Tevens heeft hij het vaak over platformen die niet genoeg doen aan de vrijheid van meningsuiting. Hij neemt daarbij ook Twitter in mee: het zou de democratie onderuit halen. Pittige woorden en daarom stelde iemand hierover een vraag.

De vraag was of Musk dan niet eens zelf een platform moet bouwen. Hij heeft genoeg geld om iets op poten te zetten. Met zijn naam zal het platform bij de lancering direct veel gebruikers hebben. De concurrentie is wel moordend. De Insta’s en TikTok’s van deze wereld zijn bijna niet te verslaan. Dat beseft Musk zelf ook, maar zegt dat hij er serieus over nadenkt.  

Vraag

Musk is dus niet heel enthousiast over de platformen. Maar blijkbaar wij wel, want we zitten er massaal op. Of is dit omdat er geen alternatief is? De CEO van Tesla gaat daar dus goed over nadenken. Het is niet zo dat hij niks te doen heeft. Al zijn bedrijven zoals Tesla en SpaceX vergen veel aandacht. Hij moet dan ook met iets origineels komen, zodat zijn platform zich onderscheid van de rest. Dat is best lastig, zeker omdat de platformen direct alles kopiëren van elkaar. Een ding is zeker, zijn volgers op Twitter zijn wel enthousiast over het idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *