Elon Musk geeft jou beleggingsadvies!

Elon Musk geeft jou beleggingsadvies!

Elon Musk geeft jou beleggingsadvies!

De CEO van Tesla en SpaceX heeft zijn beleggingsadvies gedeeld. Doe je voordeel ermee en lees het hier.

De rijkste man ter wereld kan wel beleggen zou je denken. En ja, hij heeft daarvoor ook een strategie. Hij gelooft dat dit  “u op de lange termijn goed van pas zal komen”. Sommige mensen merkten op dat de strategie van Musk vergelijkbaar is met die van Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett.

Beleggingsadvies Elon Musk

Elon Musk, CEO van Tesla en Spacex, gaf afgelopen week wat investeringsadvies en merkte op dat hij er “veel” naar is gevraagd. Hij legde uit dat beleggers aandelen moeten kopen in verschillende bedrijven die producten en diensten maken waarin ze geloven. Ze zouden alleen moeten verkopen als ze denken dat die producten en diensten slechter worden. Hij zei ook dat je niet in paniek moet raken als de markt dat wel doet. “Dit zal je op de lange termijn goed van pas komen”, benadrukte de Tesla-baas.

Op het moment van schrijven is de tweet van Musk meer dan een miljoen keer geliked en 110K keer geretweet. Toch wel opmerkelijk, want deze strategie is niet meer dan logisch. Sommige beleggers merkten op dat het advies van Musk vergelijkbaar is met de waardebeleggingsstrategie die werd aangeprezen door Berkshire Hathaway CEO Warren Buffett. Het Orakel van Omaha sprak dit weekend in detail over waardebeleggen, terwijl hij uitlegde waarom hij niet investeert in Bitcoin of andere cryptocurrencies. Musk doet dit nadrukkelijk wel.

Gemengde reacties

De reacties op zijn tweet waren gemengd. Sommige mensen waren het met Musk eens, terwijl anderen ruzie maakten over verschillende aspecten van zijn advies. Zoals zeggen dat zwaar overgewaardeerde beleggingen niet op lange termijn mogen worden aangehouden en dat niet alle marktreacties genegeerd moeten worden. Enkelen namen het advies van Musk op als een waarschuwing dat zijn bedrijf voor elektrische auto’s, Tesla (TSLA), binnenkort misschien slecht nieuws heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *