Elon Musk: ‘Kunstmatige intelligentie gevaarlijker dan nukes’


De CEO van SpaceX en Tesla waarschuwt opnieuw voor de gevaren van kunstmatige intelligentie.

De 43-jarige ondernemer liet onlangs in een interview optekenen dat hij zich zorgen maakt over de opkomst van kunstmatige intelligentie, omdat het op enig moment een serieuze bedreiging voor de mensheid kan vormen. Eén van de redenen waarom hij geld in het bedrijf Vicarious Artificial Intelligence heeft gestoken, om zo de ontwikkelingen nauwgezet te kunnen volgen.

Op Twitter deed hij daar gisteren nog een schepje bovenop, en noemde AI (artificiële intelligentie) potentieel zelfs gevaarlijker dan kernwapens.

In een andere tweet geeft hij aan wat hij precies bedoelt: hij zegt niet te hopen dat de mensheid de ‘boot loader’ wordt van digitale superintelligentie. Als in: dat we iets creëren dat slimmer is en tegelijkertijd zelfbewust is, met alle risico’s van dien.

In de eerste teet haalt hij ook het boek Superintelligence van de Zweedse filosoof en Oxford professor Nick Bostrom aan. Wellicht is het een promo, wellicht komt Vicarious Artificial Intelligence binnenkort met iets op de proppen waarvoor hij nu subtiel reclame maakt. Maar als Elon Musk ergens voor waarschuwt, dan heeft ‘ie onze aandacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *