Elon Musk ontslaat deel personeel SpaceX

Elon Musk komt met ontslagronde bij SpaceX
Er gaan banen verdwijnen bij het private ruimtevaartbedrijf.

De boog kan niet altijd gespannen staan. Ook bij een enorm succesvol bedrijf als SpaceX zal er soms bezuinigd moeten worden. Na een ongelofelijk druk jaar voor de firma, wil SpaceX in 2019 het wat rustiger aan doen. Daar hoort een kleine reorganisatie bij zo aan het begin van het jaar.

SpaceX heeft bekendgemaakt dat mensen hun baan gaan verliezen. In totaal zullen 600 mensen op zoek moeten gaan naar een nieuwe job. Er werken bij het bedrijf ongeveer 6.000 medewerkers. Dit betekent dat SpaceX afscheid neemt van ongeveer 10 procent van het personeel. Tegenover Reuters laat SpaceX weten dat de maatregel nodig is om verder te innoveren.

Hoewel het bedrijf successen boekt, valt er financieel nog veel te winnen. Er moet geld bespaard worden en om te voorkomen dat SpaceX ooit bankroet gaat wordt deze preventieve maatregel genomen. Het aantal klanten voor SpaceX is nog steeds groeiende. Het bedrijf van Elon Musk lanceerde 21 succesvolle raketten in 2018. Hoewel dit jaar wat meer een rustjaar moet worden heeft Musk alweer mooie plannen voor zijn bedrijf, met onder andere de StarShip.

Nog geen reacties

  1. Op Tweakers las ik dat het ontslagen personeel acht weken salaris meekrijgt en zelfs een stukje loopbaanbegeleiding. Voor Amerikaanse begrippen zijn dat zeer uitzonderlijke stappen.

    Die Elon Musk is behalve een groot visionair bij tijd en wijle ook een enorme asshole, maar dit doet ,ie dan weer heel netjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *