Elon Musk overweegt Bitcoin weer te koppelen aan Tesla

Elon Musk overweegt Bitcoin weer te koppelen aan Tesla

Elon Musk overweegt Bitcoin weer te koppelen aan Tesla

Vroeg of laat gaat Tesla Bitcoin vermoedelijk weer accepteren, aldus Elon Musk.

Deze uitspraak had een positieve uitwerking op de koers van de bekendste cryptomunt. Bungelde Bitcoin nog rond de 30.000 dollar eerder deze week. Na de uitspraak steeg de munt enkele duizenden dollars in waarde. Het crypto landschap ziet er overwegend groen uit op dit moment.

Begin dit jaar accepteerde Tesla officieel Bitcoin als betaalmiddel. Daar kwam al in de lente weer een einde aan. Elon Musk trok zich terug en vond het niet verantwoord om Bitcoin als betaalmiddel te linken aan Tesla in verband met het milieu. Bitcoin minen kost enorm veel elektriciteit en dat staat haaks op de groene boodschap van een merk als Tesla.

Tijdens de B Word cryptocurrency conferentie heeft Elon Musk echter bekendgemaakt dat Tesla hoogstwaarschijnlijk weer Bitcoin gaat accepteren. Musk zegt onderzoek te hebben gedaan naar het gebruik van fossiele brandstoffen die nodig zouden zijn voor Bitcoin mining. Als 50 procent of meer met hernieuwbare energie kan worden gemined dan komt Bitcoin terug als betaalmiddel bij Tesla, aldus Musk.

Zoals gezegd hadden de uitspraken een positieve uitwerking op Bitcoin, maar ook andere cryptocurrency zoals Ethereum. Het lijkt nu een kwestie van afwachten voordat Bitcoin weer opduikt als betaalmiddel bij de Amerikaanse autofabrikant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *