Elon Musk: ‘Steve Jobs was een eikel’

Jobs Musk
Want dat lijkt ons de beste vertaling van ‘a jerk’

In het verleden was Musk nog wel eens positief over Apple. Zo noemde hij de Apple Car ooit ‘een geweldig idee’. Maar de laatste tijd is de kritiek niet mals. Nog niet zo lang geleden was Apple de ‘Tesla-graveyard’, omdat je daar terecht zou komen als je er bij Tesla wordt uitgekickt. En nu is Steve Jobs opeens een ‘jerk’.

Over Musk wordt met enige regelmaat gezegd dat hij de nieuwe Steve Jobs zou zijn, en hier werd hij opnieuw naar die vergelijking gevraagd. Musk antwoordde daarop dat hij Steve Jobs één keer ontmoet heeft, en dat hij het ‘kind of a jerk’ vond. Vervolgens zegt hij ‘en iedereen die ik ken die hem ontmoet heeft…’ om dan te pauzeren.

Musk zou Jobs hebben ontmoet op een feestje en Jobs zou niet hebben geweten wie hij was. Dan zegt Musk tegen de interviewer dat hij zijn antwoord terug wil trekken, ‘want ik wil geen vijandigheid tussen mij en Apple creëren, daar heeft niemand iets aan’. Vlak daarna lacht hij de Apple Watch uit.

Er staan nog wel meer mooie citaten in het interview, dat je hier leest.

8 reacties

  1. Musk mocht willen dat hij het succes van Apple gaat evenaren en ook zo lang.
    Triest figuur om een beetje na te schoppen en helemaal over iemand die dood is.
    Apple bedrijfswaarde anno 2015 700 miljard waard tegenover een magere 25 dat van Tesla.

  2. “nice guys finish last”

    Volgens mij word je geen CEO als je een lief persoon bent. De killer mentaliteit lijkt me een musk-have… ehm… must-have…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *