Engeland wil telefoons die op autosleutels lijken verbieden

Telefoon autosleutel BMW
Kleine telefoons die als twee druppels water lijken op de sleutel/zender van auto’s zijn zo geliefd onder Britse gevangenen dat de overheid serieus overweegt om deze telefoontjes te verbieden.

In Britse gevangenissen zijn telefoons verboden en deze mobieltjes zijn door hun kleine afmetingen ideaal naar binnen te smokkelen. Zo’n telefoon weegt slechts 35 gram en bevat bovendien vrijwel geen metaal.

Een metaaldetector zal deze telefoon dus niet snel detecteren en door zijn compacte afmetingen kan je hem ook gemakkelijk verstoppen in lichaamsholten.

Er zijn telefoons op de markt van onder andere BMW, Volkswagen, Bentley, Audi en Porsche. Een klein speurtocht op eBay en Amazon levert veel verschillende exemplaren op. En ze kosten minder dan 50 euro.

Of een verbod op deze telefoons ook daadwerkelijk te handhaven is valt natuurlijk te bezien. Gemakkelijk zal het niet zijn om mensen te betrappen. (via: bbc.co.uk)

Nog geen reacties

    • @realcar: ze worden niet alleen in gevangenissen verboden, maar in het hele land. Er moet dus een compleet verbod op deze telefoons komen. En dat alleen maar omdat ze zo geliefd zijn onder gedetineerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *