Er komt een mid-range Google Pixel 3!

Wordt deze wel value?
Kan Google met deze Lite-versie wel concurreren?

Google’s nieuwste Pixel-reeks is slechts een ruime maand uit en er lekt alweer informatie over een nieuw speeltje binnen de serie. Er zou namelijk een mid-range-versie van de Pixel 3 aan zitten te komen.

Er is de laatste tijd veel gebeurd rondom de nieuwste smartphone’s van de zoekgigant. Ja, de camera bleek behoorlijk goed te zijn, maar tegelijk teisterde een bug de camera-functie en is het draadloos opladen ondermaats. Google is waarschijnlijk dan ook veel bezig geweest met ‘damage control’ en het fixen van bugs. Ze hadden daarentegen blijkbaar ook nog tijd voor een mid-range Pixel 3.

Een Russische website postte namelijk een hoop foto’s van het toestel, inclusief de waarschijnlijke specs. Het ziet er dan ook naar uit dat Google de goede aspecten van de Pixel 3 overneemt, maar op andere vlakken geld wil besparen.

Zo krijgt de Lite (zoals we hem voor het gemak even noemen) een Snapdragon 670 in plaats van de huidige Snapdragon 845. Dat zal de kosten behoorlijk drukken terwijl deze variant wel uitgerust wordt met dezelfde solide cameramodule. Verder zijn de 2915mAh batterij, 32GB opslagruimte en 4GB RAM identiek aan de respectievelijke specs van de Pixel 3.

Opvallend is wel dat deze Lite variant waarschijnlijk een 3.5mm jack-aansluiting krijgt; een feature die helaas niet in de over het algemeen behoorlijk ondermaatse Pixel 3 en Pixel 3 XL werd geïmplementeerd. De Pixel 3 Lite krijgt een vergelijkbaar 5,56-inch display van 2220 × 1080 pixels, al gaat het hier om een LCD-scherm en dus geen OLED zoals bij de Pixel 3.

Al met al hoop ik voor Google dat ze het toestel voor een fatsoenlijke prijs kunnen leveren, want mijn reactie op de Pixel 3-reeks kwam sterk overeen met jullie ietwat verontwaardigde reacties op de onthulling. De toestellen zijn veel te duur en de hardware en design ondermaats. Sure, over de software en eventuele services valt nog wat te zeggen, maar tenzij je een echte Google-liefhebber bent lijkt het me de flinke prijs totaal niet waard.

Foto @rozetked

4 reacties

    • @toyotafortuner: Ja echt veel te weinig en vooralsnog lijkt het erop dat het ook niet uitbreidbaar wordt. Zo jammer want zelfs bij een dubbele hoeveelheid hebben ze nog steeds nauwelijks extra ruimte nodig en zo veel extra kost een iets groter chipje ook niet.

      • @yannickspinner: hm… Hoewel t leuk is: een goedkopere instap Pixel, dat voor de verandering wél een jack heeft… 32GB aan niet uitbreidbare geheugen… Aan 32 heb ik niet meer genoeg. Ik heb nu 64, dat wil ik nu minimaal… Ik spot dus geen potentiele opvolger voor mijn P10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *