Er zijn nu speciale kogels voor 3D-print geweren

3D-print-kogels
Je eigen vuurwapen uit de printer laten rollen is weer een stuk effectiever geworden.

Het uitprinten van een geweer was het probleem niet, ermee schieten was een heel ander verhaal. Normale kogels zijn namelijk niet gemaakt om uit een plastic pistool geschoten te worden, wat betekent dat je 3D-geprinte vuurwapen na een paar schoten al uit elkaar knalt of onbruikbaar is. De hitte en de explosie die tijdens het overhalen van de trekker ontstaat is simpelweg teveel voor het relatief breekbare materiaal dat de meeste 3D-printers gebruiken.

Legaal(?)
De Amerikaanse Michael Crumbling heeft daar wat op bedacht. Hij ontwierp speciale kogels, die in een speciaal soort 3D-geprint pistool moeten. In dit pistool zit een extra stuk metaal, dat voor stevigheid zorgt, en de geweren in Amerika tevens legaal maken, omdat ze opgepikt worden door een metaal detector.

3D-Print-Kogel

Door de huls langer en breder te maken, lijken het wel shotgun-kogels, wordt de kleine explosie die ontstaat beperkt tot in de huls zelf. Hierdoor wordt het pistool hier niet aan blootgesteld. Ook alle druk die ontstaat door het kruit wordt opgevangen door de kogel.

Niet verkopen, wel delen
Voorlopig moeten de kogels nog met de hand gemaakt worden, voor 27 dollarcent per stuk. Crumbling zegt tegen de website Mashable dat hij niet van plan is om zijn kogels te verkopen, uit angst dat de politie aan de deur staat. Wel gaat hij de blauwdrukken van zijn techniek online zetten, zodat iedereen die een beetje handig is ze zelf kan maken. Gelukkig gaat het hier nog om een prototype, waar je nog niet heel precies mee kunt schieten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *