Ericsson daagt Apple voor de rechter om wanbetalingen

Apple vs. Ericsson
Het geld stroomt met bakken tegelijk binnen bij Apple, maar het techbedrijf lijkt desondanks de nodige moeite te hebben met het betalen van zijn rekeningen.

Ericsson sleept Apple voor de rechter in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland, omdat de toko van Tim Cook niet voldoet aan zijn betalingsverplichtingen. Apple maakt namelijk gebruik van technologie die door Ericsson gepatenteerd is, zonder dat het hiervoor de benodigde licenties heeft. Het Zweedse bedrijf probeerde hier tijdens een goed gesprek een oplossing voor te vinden, maar Apple ging niet op dat aanbod in.

“Onze technologie wordt gebruikt in veel hedendaagse communicatie-apparatuur”, aldus Kasim Alfalahi, bij Ericsson verantwoordelijk voor het beschermen van de intellectuele eigendommen. “Deze kwestie loopt al twee jaar, maar we hebben er vertrouwen in dat de rechtbank nu zorgt voor een eerlijke oplossing.”

Mocht Ericcson gelijk krijgen van de rechter, dan kan het volgens analisten een jaarlijkse vergoeding van zo’n 640 miljoen euro tegemoet zien. Of het zover komt is echter de vraag, want Apple stapte eerder dit jaar juist naar de rechter omdat het vindt dat Ericsson teveel geld wil zien voor het gebruik van zijn patenten. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *