Ex-League of Legends medewerkers maken nieuwe game

De game is 'onverschrokken' anders
En de game is ‘onverschrokken’ anders!

De eerste game van Phoenix Lab is een deels sci-fi, deels fantasie en helemaal online. Engadget sprak met de gamestudio, die bestaat uit ex-medewerkers van Riot Games (League of Legends) Jesse Houston, Sean Bender en Robin Mayne. Phoenix Lab is in 2014 opgezet en is geheel onafhankelijk.

De nieuwe game, ‘Dauntless’ genaamd, is een gratis online actie-RPG. De planeet waarop het zich afspeelt is in stukken gereten en overspoeld met zogenaamde bloeddorstige Behemoths. Deze hebben ook de intentie om alles te vernietigen dat op hun pad komt.

‘The Slayers’, een groep elite krijgers, moeten deze grote monsters verslaan om het menselijk ras te beschermen. Een Behemoth verslaan geeft een speler een beloning, zodat ze nieuwe wapens en schilden kunnen maken.

Dauntless kun je solo of co-op spelen. Je kunt met maximaal drie andere mensen online spelen. Maar volgens Jesse Houston is de kern van het spel dat je multiplayer speelt. “Het gaat erom dat je een fantasie ervaring kunt delen met oude vrienden en nieuwe vrienden maakt”, zegt Houston.

Het spel is geïnspireerd op Dark Souls, Monster Hunter en World of Warcraft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *