F.lux smeekt Apple om app toe te laten in store

F.lux
Het platform die je ogen beschermen tegen fel licht van een display voelt zich bedrogen.

Dat zeggen ze niet, maar daar komt het feitelijk wel op neer. De ontwikkelaars kwam in 2009 met een programma voor op de computer. Door een filter van warme kleuren over het scherm te toveren, worden je ogen minder belast en krijgen deze betere rust voor het slapengaan.

Toen de makers van F.lux het concept naar de App Store wilden brengen, weigerde Apple. Hierdoor was de applicatie enkel te gebruiken op iOS apparaten met een jailbreak. Toen het nieuws naar buiten kwam dat iOS 9.3 een ‘nachtrustmodus‘ zal gaan krijgen, werden ze bij F.lux niet erg vrolijk, bedenk ik me zo.

Het concept is gejat door Apple. F.lux vraagt daarom nogmaals aan de techgigant om de app toe te laten in de Store. Dit om de mensen een keuze te geven. Ook willen de ontwikkelaars toegang tot het API van de nachtmodus. Apple heeft nog niet gereageerd.

3 reacties

  1. Het lijkt mij heel gezond dat F.lux niet wordt toegelaten.
    En ik snap eigenlijk ook niet waarom het niet niet uit de Play store voor android wordt verbannen.

    IOS kan dat blauw filteren prima zelf, native zonder onnodige systeembelasting die f.lux geeft, doordat ze niet de kleuren aanpassen van je scherm, maar permanent een laag over alles wat er weergeven worden draaien. Dat kost meer systeem resources, en maakt je apparaat kwetsbaar voor tapjacking.

    Volgens mij heeft Apple het prima geregeld met haar eigen nachtrustmodes, en is het verstandig dat Apple haar gebruikers beschermt tegen het houtje-touwtje werk van F.lux op ios.

    • @martinus: kwetsbaar? Ik dacht dat elke app tot op sourcecode level door apple gecheckt werd. En hoezo ‘houtje-touwtje’.. als iets niet ontwikkeld is door apple is het inferieur? Wie had er dit jaar ook al weer de meeste achterdeurtjes openstaan 😛 ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *