Facebook begint met uitrol van Graph Search

Facebook Graph Search
Weer wat nieuws waarmee Zuckerberg en zijn matties dieper in ons leven willen komen. Binnenkort kan je ook in de mobiele apps van Facebook met natuurlijke zinnen mensen en pagina’s vinden op de sociale-media site.

Graph Search is de onlangs gelanceerde zoekassistent, die nu dus ook naar de Facebook-app komt. Je kan dan voortaan met natuurlijke taal dingen zoeken. Zo kan je bijvoorbeeld vragen: “Toon mij mensen die minder dan 20 kilometer van mij af wonen, van auto’s houden en jonger dan 25 zijn”. De app zal dan relevante resultaten laten zien op basis van de gegeven criteria. Dit werkt voor zowel personen, berichten, afbeeldingen en andere media.

Voorlopig zal het alleen in het Engels beschikbaar zijn, maar werkt het wel binnen onze landsgrenzen. In de toekomst wil Facebook nog veel slimmer worden en ook in staat zijn om vragen van gebruikers te beantwoorden. Maar, zo zegt Markie-mark in een interview, daar is heel veel informatie voor nodig. Daar moet Graph de komende paar jaar voor gaan zorgen.

Het programma zal gefaseerd uitgerold worden over de Facebook-app, maar als jij je Facebook in het Engels hebt staan zal je binnen nu en een paar dagen de optie krijgen. Wanneer en of deze functie voor Nederlandstalige accounts beschikbaar wordt is nog niet bekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *