Facebook doet eindelijk iets aan de bullshit van je vrienden

Auteur: , 2 Reacties
Ok, this is Bullshit

Hoe vaak zie jij één van je Facebookvrienden gedachteloos weer een onzinbericht delen?

Beetje afhankelijk van het gemiddelde intelligentieniveau van jouw vriendenkring, komen er op je Facebook tijdlijn (al dan niet overduidelijke) hoax-berichten voorbij. Ergerlijk! Onzinberichten die vervolgens ook nog eens oproepen om het bericht massaal te delen.

Rapporteer functie
Daar gaat Facebook nu eindelijk wat aan doen. Dergelijke berichten kunnen worden gerapporteerd als lulkoek en zullen vervolgens minder vaak getoond worden in de nieuwsfeed. De berichten worden op zich niet verwijderd, maar krijgen bij voldoende meldingen wel een hoax-labeltje.

Op dit moment test Facebook de functie onder een kleine groep gebruikers. Wanneer dit voor iedereen beschikbaar zal zijn is nog niet bekend. De functie is te vergelijken met het rapporteren van berichten als spam.2 reacties

Ik gebruik altijd de “stuur je vriend een bericht waarom je dit niet leuk vind” functie. Erg effectief. Ook de “niet meer volgen” knop werkt goed tegen wat ik tegenwoordig “droeftoeter deelaccounts” ben gaan noemen. Nooit wat persoonlijks, altijd onzin deel shit.
@azenomei: Idem, sinds ik berichten van een pagina via friends in mijn lijst met succes van mijn wall geweerd heb, gebeurt het best vaak. Dat was een pagina van een kerel die random mensen lastig ging vallen, zelf iets zei, en dat dan boven de video zette alsof de getreiterde in kwestie dat gezegd had. Label droeftoeter zeer zeker van toepassing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).