Facebook: er komen nog véél méér advertenties

Facebook Ads
Wordt je nu al gek van de hoeveelheid reclame op Facebook? Dan hebben we slecht nieuws voor je! Dit is namelijk pas het topje van de ijsberg. Er komt nog veel meer aan.

Brad Smallwood (global head of measurement and insights) heeft aangegeven dat wat we nu zien op Facebook pas het begin is. Facebook analyseert constant het gedrag van bezoekers en ze zeggen weinig te merken van mensen die de site links laten liggen vanwege een overload aan advertenties.

Zo wordt er door Facebook bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen gebruikers die slechts af en toe kijken en mensen die de hele dag op Facebook rondhangen. Die tweede groep mensen krijgt meer advertenties te zien omdat ze het beter zouden verdragen.

Als de geruchten kloppen wil Facebook binnenkort ook beginnen met videoadvertenties en alsof dat nog niet irritant genoeg is beginnen die automatisch met afspelen. Ook heeft Facebook al aangegeven dat er op termijn advertenties zullen komen in Facebook Home. Zodat als je het scherm van je telefoon aangezet er direct een advertentie zichtbaar is.

Dat Facebook advertenties op haar site en in haar apps moet plaatsen om geld te verdienen is logisch, maar het probleem waar het bedrijf tegenaan loopt is dat ze dat voornamelijk op hun eigen site en app’s kunnen doen en dat kan irritant worden. Google zit wat dat betreft in een andere situatie. De zoekmachinereus kan hun eigen sociale netwerk vrijhouden van advertenties omdat ze genoeg andere (eigen) sites en een display netwerk hebben waar advertenties getoond kunnen worden.

Waar ligt voor jou de grens? Hoeveel advertenties kan jij verdragen voordat je Facebook verwijdert? (via: adnews.com.au)

6 reacties

 1. ik verwijder facebook niet ongeacht de advertenties omdat er nog veel vrienden, collega’s en familie opzit maar ik merk meer en meer van deze personen naar Google Plus gaan, en als daar dan iedereen opzit dan wordt facebook sowieso links gelaten.

 2. Dit is het Begin van het einde. Een land kan je kapot bezuinigen een Bedrijf kan je kapot reorganiseren. en Facebook is zich zelf kapot aan het maken door Advertenties. Ik heb m’n Google+ pagina al helemaal up to date gemaakt. (ik had er al een toen je alleen op uitnodiging lid kon worden) Dus van mij mogen alle facebookers wel over naar Google=+

   • @m19nl: Ken zelfs nog mensen die op internet gaan, zonder virussanner “omdat dat uwe computer vertraagd”, en ook bankzaken en dergelijke er op doen. Is zoals omgekeerde Russische roulette spelen, maar ipv 1 kogel er in steken, er enkel 1 uithalen…

    Dan weken later krijgt ge ineens een telefoontje, omdat hun pc er 5 minuten over doet om op te starten, en hunne “Internet Explorer” nog erger is…

   • @m19nl: Adblock is zooo handig! Spijtig voor internetbedrijfjes die het geld nodig hebben, maar als men een betere manier zou vinden om advertenties te plaatsen (sommige YouTubers doen het in hun video’s, duurt enkele seconden en stoort echt niet) zou het niet nodig zijn. Browsen is zo veel rustiger zonder pop-ups en kleurrijke (en geanimeerde) reclames, én het gaat sneller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *