Facebook geeft de wereld internet via drones & lasers

FREAKIN' LASERS
Nee. We maken geen geintje. Zojuist postte de baas van Facebook het volgende op Facebook: “Today, we’re sharing some details of the work Facebook’s Connectivity Lab is doing to build drones, satellites and lasers to deliver the internet to everyone.”

In het bericht op zijn Facebookpagina bevestigt Marc Zuckerberg dat het bedrijf voor het Internet.org-project afgelegen gebieden op aarde met het internet wil verbinden middels satellieten, lasers en drones. Hiervoor heeft Facebook het Connectivity Lab in het leven geroepen waar het onderzoek wordt gedaan. Ze werken er onder meer samen met ingenieurs van de Britse drone-fabrikant Ascenta en technici van de NASA.

De drones die Facebook wil inzetten om een internetdekking te creëren worden gevoed door zonne-energie. Check het filmpje hieronder waarin een animatie van het unmanned aerial vehicle (UAV) wordt getoond:
[gv data=”EMwzdYN2v2U”][/gv]

Facebook-topman Yael Maguire zegt dat ze bezig zijn met een systeem om satellieten in te zetten voor gebieden met weinig bevolking. Deze satellieten draaien in een lage baan om de aarde en geven een internetsignaal af, dat wordt aangeleverd door geostationaire satellietsystemen hoger in de lucht.

In drukbevolkte gebieden zou dit systeem geen soelaas bieden, daarvoor willen de eerdergenoemde drones op zonne-energie inzetten. Deze vliegen op een hoogte van 20.000 meter, waar ze geen last hebben van wind of andere vliegtuigen. Facebook zegt dat ze een maand lang in de lucht kunnen blijven. Deze mini-vliegtuigen krijgen hun internetsignaal via sterke laserstralen, die volgens Maguire dezelfde internetsnelheid als glasvezel kunnen halen.

Hij legt het hier nog eens uit:
[gv data=”pxX6r-xDgG4″][/gv]

Zuckerberg deelt ook alvast een aantal resultaten van het ambitieuze Internet.org-project waarin Facebook een belangrijke rol speelt. In het afgelopen jaar is op de Filipijnen en in Paraguay het aantal mensen dat toegang heeft tot mobiele data verdubbeld, waardoor 3 miljoen inwoners zijn verbonden met het internet.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *