Facebook vergoedt in-app aankopen minderjarigen

Facebook
Heeft jouw kind wel eens express of per ongeluk echt geld uitgegeven in een Facebook-game? Dan moet je dit even lezen.

Dat geld kun je namelijk terugkrijgen, omdat Facebook nu eenmaal een bedrijf is dat het beste met de mensheid voor heeft. Of eigenlijk niet: Facebook heeft zich er met hand en tand tegen verzet, omdat ze ook van kinderen graag geld aan nemen, maar krijgt nu van de rechter ongelijk.

De ouders van twee kinderen die voor tegen de duizend dollar in-app-aankopen hadden gedaan daagden Facebook voor de rechter. Die oordeelt nu dat de aankopen in strijd zijn met de California Family Code, die stelt dat alle contracten die zijn afgesloten met minderjarigen ongeldig zijn. Facebook zelf had juist aangevoerd dat de kopers van de Facebook-credits exact hadden gekregen wat ze hadden besteld. Dat het om kinderen gaat die de creditcard van hun ouders gebruiken interesseert ze niet zo veel.

Als jouw kroost ook wel eens met de Visa in de weer is geweest om er wat extra levens in CandyCrush bij te krijgen, dan kun je op de Support-pagina van Facebook je centen terug eisen. Apple betaalde al eens 24 miljoen terug aan klanten voor dit soort aankopen.

Zie ook: Kanye West is klaar met in-app-aankopen voor kindergames.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *