Facebook heeft nu een serieuze blog-functie

Auteur: , Geen reacties
Facebook Notes

Het onderdeel Notes van Facebook is volledig vernieuwd en eindelijk heeft het meerwaarde om je langere stukken hier te plaatsen.

Laten we eerlijk zijn: heb je Notes ooit gebruikt, of gezien dat iemand dat deed? Notes was altijd al een beetje het ondergeschoven kindje onder de Facebook-functies – en terecht, want eigenlijk bood het geen enkele toegevoegde waarde ten opzichte van de welbekende statusupdate. Maar Facebook wil graag meer kwalitatief hoogwaardige content op het platform krijgen, dus nu kun je in Notes opeens langere stukken op een fraaie manier weergeven. Daarbij kun je gebruik maken van opties als grote foto’s en uitgelichte quotes. De wijzigingen in design en functionaliteit werd een maand geleden al getest onder een kleine groep gebruikers, maar zijn vanaf nu voor iedereen toegankelijk. Of dat ook betekent dat deze nu massaal van de blogfunctionaliteit gebruik gaan maken, dat is natuurlijk een tweede.

In de V.S. is Medium inmiddels een zeer populair platform voor journalisten en bloggers, maar in Nederland is heel wat minder bekend. Dus dat het nieuwe design een directe rip-off is van Medium zal voor de Nederlandse gebruiker geen probleem zijn.

De ontwikkeling past in ieder geval in de strijd van Facebook om meer kwalitatieve content naar het netwerk te krijgen. Dat doet Facebook aan de ene kant met uitgevers (Instant Articles, video direct op Facebook plaatsen), maar Facebook hoopt duidelijk ook op betere content van gebruikers zelf, zodat ze nog meer tijd gaan doorbrengen binnen het netwerk.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).