Facebook Home is een skin voor Android-telefoons

Facebook
Facebook heeft na vele geruchten dan toch eindelijk Facebook Home aan de wereld getoond. Nee, het is geen telefoon, maar een schil die je installeert over de standaardinterface van je Android-telefoon! Sorry iFans, jullie zijn deze keer niet als eerste aan de beurt!

Facebook Home zorgt voor een totaal nieuwe ervaring op je mobieltje. Het verandert je homescreen en lockscreen, waardoor je op ieder moment direct interactie kunt hebben met de Facebook-content op je wall. De applicatie is alsware een laag die over het Android OS wordt gelegd en tevens toegang geeft tot een groot aantal applicaties.

[gv data=”HKyO0hJEp-g”][/gv]

Homescreen

Het homescreen wordt gekenmerkt door foto’s uit je Facebook-stream. Ook heb je toegang tot een aantal apps die in Home zijn ingebouwd, waaronder de Facebook, Instagram en Messenger app. Nadat je het toestel hebt ontgrendeld, kan je door de content scrollen. Een post kan worden ‘geliked’ door twee keer op het scherm te drukken en je kunt direct een antwoord geven vanaf het homescreen.

De launcher heeft een enkele centrale knop, die jouw persoonlijke Facebook profielfoto weergeeft. Door de knop te verplaatsen kan je drie Facebook-knoppen oproepen. Deze geven je bijvoorbeeld toegang tot de Messenger, de laatst gebruikte applicatie en een overzicht van favoriete applicaties. Mocht je de overige apps willen bekijken dan kan je eenvoudig naar links swypen en dan krijg je alle apps te zien.

[gv data=”tWKE0HTl0ig”][/gv]

Chatheads

Een grote wijziging is de manier waarop meldingen worden weergegeven. Het zijn niet de apps, maar de personen in je contactenlijst die in de melding worden weergegeven. Via kleine ronde chatschermpjes rechtsboven in het scherm van je toestel kan je berichten opvragen en beantwoorden. Je hoeft de zogenaamde Chatheads maar aan te klikken en het communicatiescherm wordt geopend. Hierdoor hoef je nooit van applicatie te wisselen om berichten te lezen. Het schermpje heeft ook een getalletje met het aantal gemiste berichten en zodra een bericht binnenkomt krijg je een korte preview te zien.

[gv data=”9p_y9dAK94Q”][/gv]

12 april

Vanaf 12 april kunnen Android-gebruikers Facebook Home installeren en toevoegen aan hun mobiele devices. Niet alle Android-smartphones worden direct ondersteund. Facebook Home is in eerste instantie alleen beschikbaar voor de HTC One, Samsung Galaxy S III, Galaxy Note II, Galaxy S4 en de HTC One X. Andere toestellen en tablets volgen in een later stadium.

Facebook heeft aangekondigd dat men elke maand nieuwe features zal introduceren binnen Facebook Home. Dat klinkt als een zeer ambitieuze belofte! We zijn benieuwd wat we nog meer te zien gaan krijgen in de loop van dit jaar.

Facebook Home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *